Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΙΝΈ Κριτική"Τελειώνει με εμάς" του Τζάστιν Μπαλντόνι **

“Τελειώνει με εμάς” του Τζάστιν Μπαλντόνι **

Κριτική: Ιάκωβος Γωγάκης
Η ταινία “Τελειώνει με εμάς” βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κόλιν Χούβερ και σκηνοθετείται από τον Τζάστιν Μπαλντόνι (Five Feet Apart), ο οποίος και πρωταγωνιστεί.
Η ταινία ακολουθεί την ιστορία της Λίλι Μπλουμ (Μπλέικ Λάιβλι) μιας 30χρονης γυναίκας που μετακομίζει στη Βοστώνη για να κυνηγήσει το όνειρό της, να ανοίξει το δικό της ανθοπωλείο αφήνοντας πίσω της, τα τραύματα μιας εφηβείας που σημαδεύτηκαν από τη δυσλειτουργική σχέση με τον πατέρα της.

Η εναρκτήρια σεκάνς, διαδραματίζεται τη μέρα της κηδείας του πατέρα της.
Η προσέγγιση του Τζάστιν Μπαλντόνι εμπίπτει στο πλαίσιο του χολιγουντιανού σινεμά “νεολαίας”, όπου παρουσιάζονται στρογγυλοποιημένα και ανάλαφρα, οι εξιδανικεύσεις των κάθε λογής εμπειριών, οι σχέσεις των εφήβων με τους ενήλικες, και θίγονται ακροθιγώς ζητήματα φύλου, σχέσεων, σεξουαλικότητας και επαγγελματικών προσδοκιών.
Ως εκ τούτου, τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, των τοξικών ερωτικών σχέσεων, στην ταινία του Μπαλντόνι είναι άκρως επιφανειακά και το σενάριο της ταινίας είναι γεμάτο από κλισέ και με διαλόγους που αδυνατούν να αποδώσουν την ένταση και την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων.
Ο Μπαλντόνι ολοκληρώνει την ταινία, με ένα αδέξιο και βιαστικό τρόπο.
Αντιθέτως, η παρουσία του Τζάστιν Μπαλντόνι “επί σκηνής» δίπλα στην εκθαμβωτική Μπλέικ Λάιβλι είναι στιβαρή, με την 37χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό όμως, να κλέβει τις εντυπώσεις, δείχνοντας να πιστεύει πιο πολύ από τον Μπαλτόνι στο ίδιο το έργο.
Μια ερμηνεία με έντονο συναισθηματικό βάθος.
Στα θετικά της ταινίας και το soundtrack, το οποίο περιλαμβάνει indie-pop κομμάτια από καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, η Lana Del Rey, και ο Lewis Capaldi.
Η μουσική ταιριάζει με το ύφος της ταινίας και ενισχύει τα συναισθηματικά της σημεία.
Η ταινία “Τελειώνει με εμάς” προβάλλεται από την Πέμπτη 29/8 στους κινηματογράφους.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο