Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΑσυντήρητα τα σχολεία, γιατί η δημοτική αρχή διαθέτει "αγάπη μόνο" και όχι...

Ασυντήρητα τα σχολεία, γιατί η δημοτική αρχή διαθέτει “αγάπη μόνο” και όχι και λεφτά για συντηρήσεις…

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η σχολική χρονιά, αλλά τα περισσότερα σχολεία της Ηλιούπολης, θα τα βρουν μαθητές και καθηγητές όπως ακριβώς τα άφησαν, χωρίς να έχει γίνει σχεδόν καμία εργασία συντήρησης μέσα στο καλοκαίρι.
Το επικοινωνιακό επιτελείο του Δήμου μας, με μια γλαφυρή ανακοίνωση στις 16 Ιουλίου, μπορεί να “έβγαλε την υποχρέωση” για τα σχολεία της πόλης μας, που “είναι μια μεγάλη αγκαλιά“, ότι “έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, στα σχολεία της πόλης μας, ώστε οι μικροί συνδημότες μας, να τα βρουν έτοιμα, ασφαλή & καλαίσθητα“, με φωτογραφίες μόνο από το σχολικό συγκρότημα των δημοτικών 7/21 (*) και ότι “όπως έχουμε δεσμευτεί, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είμαστε εδώ, να αντεπεξέλθουμε με τις λίγες δυνάμεις μας αλλά με μεγάλη αγάπη, στα χρόνια κτηριακά προβλήματα“. (Σ.Σ.: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εργασίες έγιναν μόνο στο 7ο Δημοτικό…)

Ήρθε όμως στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η αναπληρώτρια Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, και “έβαλε τα πράγματα στη θέση τους”:
– “Εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας και με αυτά που θα πω, θα στενοχωρηθείτε πάρα πολύ. Καταρχήν θα πω ότι τα σχολεία, όπως τα ξέρω σήμερα – και είναι για χρόνια έτσι -, είναι πολύ γερασμένα, με πάρα πολλά προβλήματα και πρέπει να κάνουμε κάποια στιγμή μία λογική ιεράρχηση των προβλημάτων, από τη σοβαρότητά τους και μετά σε μια λεπτομέρεια δηλαδή να βάψουμε την τάξη…
Πήγε ο εργολάβος και γύρισε τα σχολεία και έγινε μία συζήτηση για το τι θα κάνει…
Και το βάψιμο δεν ήταν απλό βάψιμο σε κάποια σχολεία, αλλά έγιναν και κάποιες επιτόπου επισκευές πιο ουσιαστικές εκεί που εκτιμήθηκε ότι μπορούσε να γίνει. H μελέτη όμως δεν αφήνει την δυνατότητα ώστε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας να γίνουν γιατί η σημερινή εργολαβία είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με το αντικείμενο, δεν μπορεί φυσικά να καλύψει και πολλά…”

Στη συνέχεια πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Ιταλός ότι “γίνονται και συντηρήσεις καυστήρων και ένα κομμάτι εξοικονόμησης για να περισσέψουν χρήματα για άλλες δουλειές…“, αλλά καλό θα ήταν να έδινε στη δημοσιότητα και μια λίστα με τις θερινές επεμβάσεις επισκευών στα σχολεία της πόλης, για να κρίνουμε κι εμείς την αγάπη για τα σχολεία…

Αμέσως μετά συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού με επιπλέον 10.000 ευρώ για πρόσληψη συμβούλου για την πολιτική προστασία !!!
Λεφτά δεν υπάρχουν για τα σχολεία, αλλά για άλλες καταστάσεις, για άλλα κόλπα…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο