Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΒιβλίοΕκδήλωση του "Ροταριανού Ομίλου Ηλιούπολης" για την συγγραφέα κ. Άννα Στεργίου

Εκδήλωση του “Ροταριανού Ομίλου Ηλιούπολης” για την συγγραφέα κ. Άννα Στεργίου

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 στις 21:00 ο Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης & οι εκδόσεις “Κομνηνός” διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια συγγραφικού έργου της κ. Άννας Στεργίου, Msc Κοινωνιολογίας, στο εντευκτήριο “ΡΟΗ”, στο Πολυκλαδικό, Αλέξανδρου Παπαναστασίου 1, Ηλιούπολη.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηλιούπολης, κ. Μιχάλης Νικολακάκης και το έργο της κ. Στεργίου ο ιστορικός κ. Μιχάλης Βαρλάς ενώ θα μιλήσει και η συγγραφέας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η συγγραφέας του βιβλίου, Άννα Στεργίου γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Κατάγεται από τη Θεσπρωτία και τη Σμύρνη. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εργάστηκε στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για πάνω από 20 χρόνια.
Ασχολήθηκε σχεδόν με όλα τα είδη ρεπορτάζ: επαρχιακό, ελεύθερο, τηλεοπτικό, οικονομικό κ.ά. και υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένη συντάκτρια σε διαφορετικά υπουργεία: Ναυτιλίας κι Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Τουρισμού, Υγείας κ.ά. Έχει εργαστεί κατά καιρούς και σ’ άλλες εφημερίδες και περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς κι ιστοσελίδες από θέσεις ευθύνης ενώ έχει υπάρξει κι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, στον αγροτικό και τον εμπορικό τομέα.
Από το 2016 είναι κοινοβουλευτική συντάκτρια.
Ως συγγραφέας έχει επισκεφθεί πολλά σχολεία για να παρουσιάσει τα παιδικά της βιβλία ενώ είναι κι εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο «Δίδυμος Καπιταλισμός» από τις εκδόσεις Κομνηνός (2023) είναι το 6ο βιβλίο της Άννας Στεργίου αλλά το 1ο επιστημονικό. Αποτελεί την επικαιροποιημένη διπλωματική της εργασία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Κλιματική Κρίση, Ψηφιακές Τεχνολογίες κι Επικοινωνία» στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η Άννα Ι. Στεργίου έχει γράψει ακόμη:
-Το μυθιστόρημα «Τα μάτια του φόβου», εκδόσεις Λιβάνη (2004),
-Τη βιογραφία «Τάσος Χαλκιάς: το φύσημα του θεού», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2014),
-Το μυθιστόρημα «Η κυρά του Δράκου», εκδόσεις Κομνηνός (2022),
-Τα παιδικά βιβλία «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας: Η κλοπή των λαγηνιών από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας», Εκδόσεις Κομνηνός (2022), &
-«Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Το κυνήγι των λαθρεμπόρων ζώων στην Κένυα», Εκδόσεις Κομνηνός (2022).

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο