Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΠαλιά στη "Σοβιετία" έσβηναν την ιστορία τους… Τώρα και στην Ηλιούπολη...

Παλιά στη “Σοβιετία” έσβηναν την ιστορία τους… Τώρα και στην Ηλιούπολη…

Η νέα Διοίκηση του Δήμου αφού πρώτα “τοποθέτησε” πίσω από όλους στα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού τον πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γ. Χατζηδάκη και αφού δεν θεώρησε θεσμικά επιβεβλημένο να αναφέρει τη συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου ή να τον καλέσει να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, τώρα τον εξαφάνισε δια του Γραφείου Τύπου και από τις φωτογραφίες του Δελτίου Τύπου για την εκδήλωση. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Ούτε σε μία από τις 24 φωτογραφίες του φωτορεπορτάζ δεν φαίνεται ο Γ. Χατζηδάκης.
Ακόμα και στο γενικό πλάνο, το πρόσωπό του (τυχαία;) καλύπτεται από τον κ. Βαλασόπουλο.
Σαν να μην ήταν εκεί, σαν να μην υπήρξε καν Δήμαρχος της πόλης, σαν να μην συνέβαλλε στην επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση του έργου και μάλιστα με την πρόσθετη χρηματοδότηση του Δήμου, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, στη θέση του προβλήθηκε ο “πρώην-πρώην” Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος.

Επειδή μάλιστα ο κ. Βαλασόπουλος έχει “σπουδάσει” στην πρώην Σοβιετική Ένωση και …γνωρίζει, σκεφτήκαμε φευγαλέα ότι ίσως ήταν δική του ιδέα η εξαφάνιση του κ. Χατζηδάκη από τις φωτογραφίες, αλλά αμέσως μετά πιστοποιήσαμε και την δική του “εξαφάνιση” από τα φωτογραφικά πλάνα που επιλέχτηκαν και έτσι τον …απαλλάξαμε από τις υποψίες μας!

Όλοι γνωρίζουν ότι η λογοκρισία ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην “Σοβιετία”, για να δανειστούμε για την περίσταση την αγαπημένη έκφραση του συντάκτη γνωστού τοπικού μέσου, που στηρίζει σκληρά τη δημοτική αρχή.
Η πιο γνωστή περίπτωση διαγραφής, από την ζωή και την ιστορία, στην τότε Σοβιετική Ένωση, ήταν ο Νικολάι Γιεζόφ, στενός συνεργάτης του Στάλιν, που πλήρωσε με τον ίδιο τρόπο ό,τι επιφύλασσε στους αντιπάλους του.
Η λογική ήταν ότι αν εξαφανίζονταν από τα βιβλία και τις φωτογραφίες ήταν σαν να μην υπήρξαν ποτέ…
Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του Γιέζοφ μαζί με τον Στάλιν, ως ένα από τα πρώτα γνωστά παραδείγματα χειροποίητου φώτοσοπ, όπου διεγράφη ο Γιέζοφ από τη φωτογραφία, μετά την διαγραφή του από τη ζωή…

Δυστυχώς είναι θλιβερό, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι στην Ηλιούπολη ζήλεψαν τις μεθόδους αυτές…

Πρόκειται για θέμα μέγα, όχι ευτελούς συμπεριφοράς και διάκρισης κατά του πρώην Δημάρχου, αλλά θέμα Δημοκρατίας!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο