Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΣαφής τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης Κώστα Σεφτελή για το...

Σαφής τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης Κώστα Σεφτελή για το θέμα του Προφήτη Ηλία

Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε στο ΔΣ του Δήμου Ηλιούπολης, για το θέμα του Προφήτη Ηλία, τόνισε:

«Η διαδικασία αυτής της αυθαίρετης κατασκευής εξελίχθηκε σε ένα νεκρό διάστημα όπου είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 και η διοίκηση του δήμου περνούσε σε άλλη, Αύγουστο μήνα.

Δεν ξέρω με ποιανού ευλογίες έγινε εν κρυπτώ αυτή η κατασκευή, αλλά τελικά, με πολλούς αγώνες και δικαστικές προσπάθειες, έχει εκδοθεί εντολή κατεδάφισης και αυτή η αυθαίρετη κατασκευή θα αφαιρεθεί, με ασφαλή τρόπο ώστε να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο προϋπάρχον ξωκλήσι.

Εμείς θα αναλάβουμε, να το αποκαταστήσουμε, να το συντηρήσουμε και να το επαναφέρουμε σε σωστή κατάσταση

Αυτή η διαδικασία απαιτεί ειδική μελέτη και ειδικά συνεργεία με τεράστιο κόστος, δυσβάστακτο για το δήμο, όμως θα κάνουμε όλες τις ενέργειες με την νομική μας υπηρεσία και την τεχνική υπηρεσία, ώστε και η κατεδάφιση να γίνει σωστά και να «πληρώσει το μάρμαρο» αυτός που φταίει».

Συμπληρώνοντας ο νομικός του Δήμου, επιβεβαίωσε ότι:

«από Νομικής πλευράς η υπόθεση έχει χαθεί σε κάθε βαθμό και σε κάθε δικαστήριο για την πλευρά του αυθαίρετως λειτουργούντα και έχει ήδη καταλογιστεί στον ιερέα όλο το ποσόν.

Το Διοικητικό Εφετείο και στη συνέχεια το ΣΥΠΟΘΑ αποφάνθηκαν οριστικά και αμετάκλητα, ότι είναι αυθαίρετο και κατεδαφιστέο.

Για το θέμα της κατεδάφισης υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το Δασαρχείο διότι όπως γνωρίζετε είναι σε έκταση, όχι απλώς δασική, αλλά και αναδασωτέα και εκεί πέρα δεν μπορεί να γίνει καμία επέμβαση αν το Δασαρχείο δεν δώσει το ΟΚ.

Όλα θα γίνουν με επίβλεψη του Δασαρχείου και παρουσία υπευθύνων από την  Εφορεία Νεότερων Μνημείων, την Πολεοδομία, κλπ, ώστε να μην υπάρξει κάποια συνέπεια στον παλιό ναό από την αποκόλληση και απομάκρυνση αυτού του κατασκευάσματος.

Ίσως να το ξέρετε ότι πρόσφατα έγινε ένα Ποινικό δικαστήριο στο οποίο δεν προσήλθε ο βασικός υπεύθυνος ιερέας που ζήτησε και πήρε αναβολή .

Αυτή είναι η παρούσα κατάσταση και ως νομική υπηρεσία παρακολουθούμε το θέμα και θα σας κρατάμε ενήμερους».

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο