Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΒιωματική δράση στο πάρκο Ναυαρίνου με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα ιδιαίτερα για τα...

Βιωματική δράση στο πάρκο Ναυαρίνου με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά της Ηλιούπολης!

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΥ Χριστίνα Σερέτη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης, παραβρέθηκαν σε μια εκπαιδευτική δράση, που τόσο έχει ανάγκη η σημερινή κοινωνία.

Τα μικρά παιδιά με την καθοδήγηση της ομάδας που υλοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του ΣΠΑΥ, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, μέσα από το παιχνίδι διδάχθηκαν πώς πρέπει να διαχειρίζονται τα απορρίμματα, να τα τοποθετούν στους κατάλληλους κάδους και εξοικειώθηκαν με την ιδέα της ανακύκλωσης.

Ενημερώθηκαν για τα ζώα και τα φυτά που φιλοξενεί το βουνό μας, ο Υμηττός, περπάτησαν μέσα στο πάρκο Ναυαρίνου, ήρθαν σε επαφή με τη φύση, μέσα από ένα παραμύθι του δάσους και έπαιξαν στις νέες εγκαταστάσεις του πάρκου.

Η ικανοποίηση στα μάτια των παιδιών, τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός τους αποτελούν την επιβράβευση αυτών των αξιέπαινων πρωτοβουλιών του Δήμου και του ΣΠΑΥ, που πρέπει να συνεχιστούν, προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τη νέα γενιά των ενημερωμένων πολιτών, που θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας ζωής και συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο