Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΕΠΕΙΓΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ της σηματοδότησης στο φανάρι της Ηρώων Πολυτεχνείου &...

ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ της σηματοδότησης στο φανάρι της Ηρώων Πολυτεχνείου & Παύλου Πεντάρη

Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα που συνέβη χθες, με ανατροπή αυτοκινήτου και τραυματισμό, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την επικινδυνότητα του τρόπου διευθέτησης της σηματοδότησης του εν λόγω φαναριού κυκλοφορίας.

Η φωτογραφία είναι από αναρτήσεις δημοτών στο facebook

Προ μηνός σχεδόν είχαμε γράψει για το ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι παρά την αποκλειστική διοικητική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής για την σηματοδότηση αυτή, το ζήτημα αφορά την πόλη μας και τους κατοίκους, διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας και αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών.

” Άρα αφορά και το Δήμο Ηλιούπολης, που πρέπει να ζητήσει, να πιέσει και να απαιτήσει, γιατί η ιδιαιτερότητα του προβλήματος, δεν πρόκειται να λειτουργήσει απαλλακτικά για κανέναν, όταν έρθει η κακιά στιγμή και έχουμε θύμα”.

Η υψηλή ταχύτητα των οχημάτων και η έλλειψη συγκέντρωσης κάποιων οδηγών, συμβάλουν στην πρόκληση παραβιάσεων και συγκρούσεων, αλλά στόχος πρέπει να είναι η λήψη μέτρων για την προστασία της ακεραιότητας των ανθρώπων.

Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν προσφέρει και πολλά προς την κατεύθυνση αυτή, δεδομένου ότι τα ατυχήματα συνεχίζονται.

Είχαμε μιλήσει με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Δόμησης, κ. Κώστα Σεφτελή, που μας ανέφερε ότι:

«Από 5 Νοεμβρίου 2021 έχουμε στείλει έγγραφο ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής / Α’ Τμήμα Τροχαίας Γλυφάδας, ζητώντας την παροχή στοιχείων τροχαίων ατυχημάτων και στον επίμαχο κόμβο Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη. Ζητήσαμε αριθμητικά στοιχεία με αναφορά σε θύματα και υλικές ζημιές και την αποτύπωση των συνήθων αιτίων πρόκλησης των ατυχημάτων, με στόχο  την μελέτη της καλύτερης δυνατής λύσης και ένα χρόνο μετά, στις 7 Οκτωβρίου 2022, πήραμε ως απάντηση αυτό που ρωτούσαμε ότι δηλαδή, κατόπιν συχνών τηλεφωνικών και εγγράφων καταγγελιών, παρατηρείται στην διασταύρωση των οδών Π. Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου τομέα αρμοδιότητάς μας, πλήθος τροχαίων ατυχημάτων” με την προτροπή “να εξετάσετε την αναγκαιότητα μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμού διερχομένων πεζών” !!!!!!!

Στις 21 Ιουλίου 2022 η Περιφέρεια Αττικής μας έστειλε απόφασή της για «Τροποποίηση οριζοντιογραφίας σηματοδότησης» του εν λόγω κόμβου, που υλοποιήθηκε μεν, αλλά τα ατυχήματα συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό.

Επανήλθαμε με νέο έγγραφο αίτημα προς την Περιφέρεια στις 11 Οκτωβρίου 2022 με το οποίο ζητούσαμε  την επανεξέταση του κόμβου για να αποφευχθούν νέα ατυχήματα και να επιλυθεί το πρόβλημα.

Εννοείται ότι όλο αυτό το διάστημα, δεκάδες είναι οι τηλεφωνικές οχλήσεις και οι επισκέψεις μας, στην Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην κατεύθυνση αυτή, ώσπου να έχουμε τη βέλτιστη λύση».

Ο κ. Σεφτελής κατέληξε κάνοντας μια δραματική έκκληση ότι «δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα για να αναγκαστεί η Περιφέρεια Αττικής να ανταποκριθεί στο καθήκον της αυτό»!

Εμείς επιμένουμε, ότι λύσεις τεχνικές υπάρχουν:

  • Φωτεινός πίνακας με κείμενο προειδοποίησης;
  • Σταδιακή σηματοδότηση προειδοποίησης;
  • Σηματοδότες τεραστίου μεγέθους;
  • ή οτιδήποτε άλλο θα προτείνουν οι ειδικοί στο θέμα.

Ας ελπίσουμε ότι θα επιδειχθεί έγκαιρα η πολιτική βούληση της Περιφέρειας για την προστασία των πολιτών και την αποφυγή υλικών ζημιών!

Η φωτογραφία είναι από αναρτήσεις δημοτών στο facebook
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο