Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΔήμος ΗλιούποληςΜιλάμε με τους διοργανωτές του "September Fest" που γίνεται 22-23 Σεπτεμβρίου στην...

Μιλάμε με τους διοργανωτές του “September Fest” που γίνεται 22-23 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου το Μουσικό Φεστιβάλ Νέων Ηλιούπολης “September Fest”, με τη συμμετοχή μαθητικών και νεανικών συγκροτημάτων και μουσικών της πόλης μας!

Την οργανωτική επιτροπή συγκροτούν οι συμπολίτες μας, Σταυρούλα Παυλοπούλου, Βασίλης Τασούλης, Αποστόλης Πιπίνης και Γιώργος Στασινόπουλος.

Βρεθήκαμε μαζί τους και ζητήσαμε να μας πουν, τί γέννησε αυτή τη διοργάνωση, τί στοχεύει και τί ακριβώς θα περιλαμβάνει.

“Ilioupolipress”: Αρχικά πείτε μας, πως προέκυψε η ιδέα του φεστιβάλ

Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, η Νέα Γενιά οφείλει να είναι η βάση των ενεργειών όχι μόνο μιας Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάθε θεσμού που θέλει πραγματικά να επενδύσει στην πρόοδο και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Νέων έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη σειρά πρωτοβουλιών του Δήμου προς αυτή τη κατεύθυνση.

Επομένως, θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν ήταν απλώς μια ιδέα και δέσμευση του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, που δημόσια την είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια μουσικής συναυλίας του «ΤΑΦ Λάθος» στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης το Σεπτέμβριο του 2021, αλλά και μια ώριμη ανάγκη, που συζητιόταν στη νεολαία της πόλης μας.

“Ilioupolipress”: Τί να περιμένει να δει ο κόσμος που θα έρθει;

Αρχικά, να πούμε εδώ πως το φεστιβάλ είναι διήμερο και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης.

Αυτό που θα θέλαμε να ξέρει ο κόσμος είναι πως το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν μαθητικές και νεανικές μπάντες της πόλης μας.

Θα ακούσουν τραγούδια γραμμένα από τα ίδια τα παιδιά, αλλά και διασκευές κλασικών και αγαπημένων τραγουδιών μέσα από ένα μεγάλο φάσμα έντεχνης, hip-hop, rock και metal μουσικής.

Οι μέρες χωρίστηκαν με βάση την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και των δύο ημερών, με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών, που συμμετείχαν ενεργά σε όλη την διοργάνωση και αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία.

Τα παιδιά έχουν ετοιμάσει ένα διήμερο γεμάτο μουσικές εκπλήξεις και το μόνο που έχουν αφήσει για τους θεατές είναι απλά να έρθουν στην Κεντρική Πλατεία και να στηρίξουν με όλη τους την ενέργεια την τέχνη τους.

Τέχνη μέσα από την οποία μας μιλούν και μέσα από την οποία οφείλουμε να τους ακούμε.

Είμαστε σίγουροι, λοιπόν, πως θα μας ανταμείψουν και με το παραπάνω.

“Ilioupolipress”: Παρακολουθούμε στις σελίδες του φεστιβάλ στα social media καθημερινές ανακοινώσεις και εκπλήξεις και αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως το Ηλιουπολίτικο στοιχείο είναι πολύ ζωντανό. Και, ναι, φυσικά αναφέρομαι και στον παρουσιαστή του φεστιβάλ, τον Κώστα Κρύο. Τι άλλο να περιμένουμε;

(Γέλια). Πράγματι, σκοπός του φεστιβάλ εξαρχής ήταν να πλαισιωθεί σε όλα τα επίπεδα από ανθρώπους της πόλης μας. Για τον Κώστα τι να πούμε τώρα, σπουδαίος κωμικός και ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στον χώρο του stand-up comedy. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που δέχθηκε να παρουσιάσει το φεστιβάλ και ανυπομονούμε πραγματικά να τον απολαύσουμε, ευελπιστώντας, όπως λέει και το όνομά του, να κάνει «λίγο πιο κρύες τις τελευταίες ζεστές βραδιές του καλοκαιριού» μέσα από την παρουσία του στη σκηνή.

Όσοι τον γνωρίζουν είμαστε σίγουροι πως κατάλαβαν.

“Ilioupolipress”: Δεν μας είπατε όμως. Τι άλλο να περιμένουμε; Κάπου είδαμε και για special guest.

Ανακοινώσαμε ότι ως «special guest» θα είναι κοντά μας ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ και αυτό το γεγονός μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά.

Άλλωστε στη δική του συναυλία στο δημοτικό θέατρο Δημ. Κιντής» ο Δήμαρχος  έδωσε την υπόσχεση για τη δημιουργία του θεσμού αυτού, που σήμερα γίνεται πράξη, με την υποστήριξη του Δήμου.

Ας μην μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες, αλλά μπορούμε να πούμε πως είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τα studio της πόλης μας ώστε οι δημοφιλέστερες μπάντες να απολαύσουν ώρες πρόβας και ηχογράφησης. Όλες τις λεπτομέρειες για το September Fest – Μουσικό Φεστιβάλ Νέων Ηλιούπολης, θα τις βρείτε με ένα απλό κλικ, ακολουθώντας μας στα social media του φεστιβάλ, στο Facebook και στο Instagram.

“Ilioupolipress”: Μια τελευταία ερώτηση. Σίγουρα αυτή η απορία έχει γεννηθεί σε πολλούς ακόμα συμπολίτες μας. Γιατί September Fest;

(Γέλια ξανά). Να πούμε την αλήθεια, την περιμέναμε αυτή την ερώτηση και είναι πράγματι μια απορία που μοιράζονται συχνά μαζί μας. Αλλά ας αφήσουμε κάτι και για το live, έτσι δεν είναι; Το μόνο σίγουρο είναι πως το September Fest ήρθε για να μείνει. Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί, για ένα διήμερο γεμάτο μουσική!

“Ilioupolipress”: Σας ευχαριστούμε για την ωραία συζήτηση που είχαμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Θα είμαστε κι εμείς μαζί σας για να απολαύσουμε τη μουσική δημιουργία και φυσικά να προβάλουμε μετά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο