Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΟι πολίτες αναλαμβάνουν δράση για να αποτραπούν τα διαρκή ατυχήματα στον κόμβο...

Οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση για να αποτραπούν τα διαρκή ατυχήματα στον κόμβο Ηρ. Πολυτεχνείου & Π. Πεντάρη

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 19:00 στο γειτονικό “Ψήνω και μεθώ” καλούνται όλοι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θεσμικός ή μη, για συζήτηση σχετικά με το ζήτημα και για τον συντονισμό δράσης “Για δρόμους ασφαλείς για οδηγούς, πεζούς και περιουσίες”!

Τα τροχαία που πολλαπλασιάζονται ραγδαία στη διασταύρωση Ηρώων Πολυτεχνείου και Πεντάρη, πρέπει να ενεργοποιήσουν τους πάντες και δείχνουν ότι κάποιο λάθος υπάρχει και κάτι πρέπει να γίνει!

Επανειλημμένα έχουμε ασχοληθεί στην ιστοσελίδα μας με το πρόβλημα αυτό, αλλά παρά τη γενική κατακραυγή, τις καταγγελίες και τις συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ουδείς ασχολείται κατά τα φαινόμενα, γεγονός που αναγκάζει τους γύρω κατοίκους και σωστά, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για δράση προς κάθε κατεύθυνση.

Νομικά, η λύση του προβλήματος είναι αποκλειστική διοικητική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, όμως το ζήτημα αυτό, αφού διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας και αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών, αφορά όλη την πόλη μας και τους κατοίκους.

Αφορά και το Δήμο Ηλιούπολης, που πρέπει να ζητήσει, να πιέσει και να απαιτήσει, γιατί η ιδιαιτερότητα του προβλήματος!

Η υψηλή ταχύτητα των οχημάτων, η χρήση κινητού ή και η έλλειψη συγκέντρωσης κάποιων οδηγών, μπορεί να ερμηνεύουν τις αιτίες των ατυχημάτων, αλλά στόχος μιας ευνομούμενης πολιτείας που ενδιαφέρεται πραγματικά για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών είναι ο περιορισμός και η εξαφάνιση αυτών των αιτίων, με τη λήψη επαρκών τεχνικών μέτρων.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, εμείς επιμένουμε ότι τεχνικές λύσεις υπάρχουν, όπως για παράδειγμα:

  • Φωτεινός πίνακας με κείμενο προειδοποίησης 100-200 μέτρα πριν το φανάρι.
  • Σταδιακή προειδοποιητική φωτεινή σηματοδότηση, σε συνδυασμό με ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας), ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για επερχόμενο κίνδυνο,μέσω οπτικής και ακουστικής ειδοποίησης, αφού όταν πατηθούν παράγουν κραδασμό στα ελαστικά.
  • Διπλοί σηματοδότες τεραστίου μεγέθους, που θα είναι ορατοί από μακριά και θα προειδοποιούν εγκαίρως και επαρκώς, ότι για ευθεία πορεία υπάρχει «κόκκινο» και μόνο για δεξιά «πράσινο».
  • ή οτιδήποτε άλλο θα προτείνουν οι ειδικοί στο θέμα.

Δείτε ΕΔΩ τι γράφαμε για το θέμα στις 16 Αυγούστου 2023, τις τότε δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Σεφτελή και την έκκλησή του προς την Περιφέρεια Αττικής.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο