Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσεις"Ψηφιακή φιλοζωία": μια διαδικτυακή εφαρμογή για τα ζώα, αφορμή για αντεγκλήσεις

“Ψηφιακή φιλοζωία”: μια διαδικτυακή εφαρμογή για τα ζώα, αφορμή για αντεγκλήσεις

Στις στήλες μας έχουμε γράψει επανειλημμένα, ότι η Διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια και ό,τι καλό κάνει κάθε διοίκηση πρέπει να το συνεχίζει η επόμενη. Συνηθίζεται βέβαια, να επιχειρείται η οικειοποίηση κάποιων μέτρων των “προηγούμενων”, από τους “επόμενους” και εδώ είναι και το σημείο που κρίνεται η αλήθεια και η σοβαρότητα.

Σημερινό μας θέμα, η ανακοίνωση με την οποία ο Δήμος Ηλιούπολης μας ενημερώνει ότι:

• “Θέτει σε λειτουργία την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για την διαδικτυακή εφαρμογή «INANIMALS», που προωθεί μια πόλη φιλική προς τα ζώα, οργανώνοντας τη φροντίδα τους και συνδέοντας κηδεμόνες με τους επαγγελματίες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες” και ακόμα,
• “Η δημιουργία και η αποπληρωμή της εν λόγω πλατφόρμας έγινε 3 χρόνια πριν χωρίς όμως ποτέ να τεθεί σε λειτουργία και έτσι μετά την τροποποίηση της εφαρμογής και τη διεξαγωγή των κατάλληλων εργασιών και επιμέλειας, τώρα αξιοποιείται ένα σημαντικό κονδύλιο μεγάλης αξίας που είχε διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα…”

Άμεση υπήρξε η απάντηση της παράταξης “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη-Γιώργος Χατζηδάκης” με ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Η φιλοζωία είναι υπόθεση όλων μας και όχι μικροπολιτικός ανταγωνισμός», με την οποία επιχειρείται η αντίκρουση των ισχυρισμών της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα:

• Καλωσορίζει ως ευχάριστο το γεγονός πως υιοθετείται η πολιτική της για σταδιακή ψηφιοποίηση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
• Χαρακτηρίζει ως μέγιστο ατόπημα της Δημοτικής Αρχής εις βάρος της φιλοζωικής κοινότητας, την π
ροσπάθεια εκμετάλλευσης του φιλοζωικού κινήματος για μικροπαραταξιακά πολιτικά οφέλη.
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ήταν αναρτημένη στο καινούργιο τότε site του Δήμου, ενώ η νέα Δημοτική Αρχή την “κατέβασε” σβήνοντας όλα τα ενημερωτικά άρθρα και τις δράσεις που υπήρχαν, για να την πλασάρει με μομφές ως κάτι “νέο”
.

Τέλος, θεωρώντας ότι η νέα δημοτική αρχή ασχολείται με το “φαίνεσθαι” και όχι με την ουσία, στην προσπάθειά της να καλύψει την απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού, της απευθύνει τα παρακάτω 3 κρίσιμα ερωτήματα:

  1. Τι ενέργειες έχει κάνει ώστε να μην σφραγιστεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων μετά τις 28/5/2024 οπότε έχει και προσωρινή δυνατότητα λειτουργίας μετά τις διαδοχικές παρατάσεις που είχαμε εξασφαλίσει ως Δημοτική Αρχή;
  2. Τι ενέργειες έχει κάνει ώστε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ύψους 372.000 ευρώ για κατασκευή νέου καταφυγίου που εξασφαλίσαμε ως Δημοτική Αρχή και λήγει στις 31/12/2024, προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα και αυτή η εξαιρετική ευκαιρία;
  3. Γιατί δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα σύμβαση για κτηνιατρικές υπηρεσίες, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου έχει εγκριθεί εδώ και δύο μήνες;

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση του “Δήμου Ηλιούπολης”

και ΕΔΩ την ανακοίνωση της παράταξης “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη-Γιώργος Χατζηδάκης”

και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο