Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΗ περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην Ηλιούπολη και η ομιλία του στην...

Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην Ηλιούπολη και η ομιλία του στην πλατεία Φλέμινγκ

Το “ilioupolipress” κάλυψε σχεδόν όλο το οδοιπορικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, που την Πέμπτη 16 Μαΐου το απόγευμα, επισκέφθηκε την Ηλιούπολη για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές.
Είδαμε για πρώτη φορά από κοντά, στον πεζόδρομο της Βύρωνος και ακολουθήσαμε στο οδοιπορικό του από την κεντρική πλατεία στην Λεωφόρο Ειρήνης μέχρι την πλατεία Φλέμινγκ, έναν ιδιαίτερα συμπαθητικό νέο άνθρωπο, με την αύρα του φρέσκου πολιτικού προσώπου, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον τυπικό Έλληνα αριστερό πολιτικό, όπως τον έχουμε στο μυαλό μας.
Μιλούσε άνετα με όλους, με ένα πλατύ χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό του και διαπιστώσαμε ότι ασκούσε μιαν αξιοσημείωτη γοητεία σε μικρούς και μεγάλους.
Έδειχνε μια ανεπιτήδευτη συμπεριφορά και μια αμεσότητα σε όσους συναντούσε στο δρόμο του, ανταποκρινόταν με ευγένεια σε κάθε προσφώνηση και έδινε ευρηματικές και γρήγορες απαντήσεις, σε όσους του απευθύνονταν.
Αποδέχθηκε κάθε κάλεσμα καταστηματαρχών να μπει μέσα στα μαγαζιά τους, μίλησε με υπαλλήλους και πελάτες, άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις, τις συμβουλές και τα αιτήματα συμπολιτών.
Είδαμε νέους ανθρώπους να τρέχουν και να του θυμίζουν που είχαν συναντηθεί και αμέσως ο ίδιος να απαντά και να επιβεβαιώνει, για το πότε έγινε η συνάντησή τους και για το θέμα που είχαν μιλήσει, εντυπωσιάζοντας τους πάντες γύρω του.

Εκπληκτική ήταν η αντίδρασή του όταν συναντούσε συμπολίτες με σκυλάκια, που τα χάϊδευε και τα φιλούσε, συζητώντας με τους κηδεμόνες τους, με έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από πολιτικά πρόσωπα.

Χαρακτηριστική η συνομιλία του με δύο περαστικούς νέους στον πεζόδρομο της Βύρωνος που τους ρώτησε, “τι ψηφίζουμε;” τα παιδιά κάπως αιφνιδιασμένα κατέβασαν ευγενικά το βλέμμα τους και του απάντησαν “δεν ξέρουμε ακόμα, θα το ψάξουμε, ακόμα το σκεφτόμαστε…”, για να τους ενθαρρύνει, με τη συμβουλή “μπράβο καλά κάνετε, πρέπει πάντα να σκέφτεστε”!

Ευχάριστη στιγμή ήταν η συνάντησή του με τον Αλέξανδρο Αμοργιανό έξω από το κατάστημά του, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παίζοντας με την κιθάρα και τραγουδώντας του το παλιό ελληνικό τραγούδι “Άσε με να κάτσω πλάι σου”

Στην πορεία του βρισκόταν το προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ απέναντι από τον θερινό κινηματογράφο, στην πιάτσα των ταξί. Δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να το αποφύγει και αντίθετα πήγε κατευθείαν, χαιρέτησε όσους βρίσκονταν εκεί, είχε μια σύντομη συζήτηση, απέφυγε με χαμόγελο πολιτικές “κακοτοπιές” και ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλό αγώνα!

Είχε και μια τυχαία συνάντηση με τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ, τον συμπολίτη Κώστα Πουπάκη, που περνώντας από εκεί, αναγνώρισε και μίλησε στον παλιό του φίλο, Ευάγγελο Αντώναρο, που έκανε τις συστάσεις με το Στέφανο Κασσελάκη και συμφώνησαν να τα πουν το καλοκαίρι στην Κρήτη.

Σε όλη τη διαδρομή, οι δικοί του τον πίεζαν να πάει πιο γρήγορα, αλλά αυτός δεν καταλάβαινε τίποτα. Αν ήταν δυνατόν να χαιρετίσει τους πάντες και να μιλήσει μαζί τους…
-“Πρόεδρε έλα πάνω να πιούμε καφέ” του φώναξε κάποιος από τον τρίτο όροφο πάνω από το καφέ «Ελιξήριο» και όλοι γέλασαν…
-“Αν δεν ήταν εκλογές, θα ερχόμουν, για καφέ“, απάντησε γελώντας και προχώρησε προς την πλατεία Φλέμινγκ.
Ήδη είχε αργήσει…

Στην γεμάτη με κόσμο πλατεία Φλέμινγκ, παρουσία βουλευτών του Νότιου Τομέα, της συμπολίτισσας Ραλλίας Χρηστίδου και του Νίκου Παππά, κεντρικών και τοπικών στελεχών και φίλων του κόμματος, από την Ηλιούπολη και από γειτονικούς δήμους, έτυχε θερμής αποδοχής και όλοι πήγαν προς το μέρος του για να τον χαιρετίσουν.

Ανέβηκε στα σκαλοπάτια του προεκλογικού του βαν, πήρε το μικρόφωνο και με τη γνωστή του επικοινωνιακή άνεση άρχισε να επικοινωνεί με νέους από το πλήθος που τον χαιρετούσαν:
-“Γεια σας παίδες, τι τάξη πάτε”;
-“Δευτέρα Λυκείου”!
-“Λοιπόν, αν είστε στην κατάλληλη ηλικία ψηφίζετε και πείθετε και τους συμμαθητές να ψηφίσουν”!

Μίλησε για 10 λεπτά περίπου, χωρίς μεγαλοστομίες, με λιτό ζωντανό λόγο, επικεντρωμένος στην κριτική της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Τη δυσάρεστη συγκυρία με μια ακόμα γυναικοκτονία στο Μενίδι και την εγκληματικότητα στη χώρα να έχει φθάσει σε άλλα επίπεδα!
– Για τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο που έχουν ρεκόρ κερδών και όταν βλέπεις μια οικονομία όπου η “Wall street” βγάζει τόσα κέρδη και η “main street” (δείχνοντας τον κόσμο) δεν αντέχει, κάτι πάει στραβά…
– Η όλη δομή της οικονομίας πάει στραβά, με την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα, στο ρεύμα, τη σπατάλη στις κρατικές αναθέσεις, που τώρα ελέγχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα νοσοκομεία που απολύουν καθαρίστριες και δίνουν πιο ακριβές εργολαβίες σε ιδιώτες και την ανάλγητη πολιτική, τη βασισμένη στην αλαζονεία.
Ένα χρόνο μετά τα Τέμπη, συγκαλύπτεται το έγκλημα.
– Ο Λαός μπορεί να τιμωρήσει την αλαζονεία και να δώσει ένα μήνυμα ότι θα υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση στη χώρα, για να τελειώσει το άλλοθι του 41%.
– Η πολιτική αλλαγή είναι στα χέρια σας, γιατί θέλουμε πολιτική ανθρώπινη, ανθρωποκεντρική με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ειρήνη, όχι μισόλογα και αποχές στον ΟΗΕ, ζητούμε ειρήνη στην Παλαιστίνη και αναρωτήθηκε: Τι πάει να πει Διαφωτισμός της Ευρώπης, όταν απλά κοιτάμε και δεν κάνουμε τίποτα;
– Οι δημόσιες υποδομές εξαρθρώνονται, τόσα δις έχουν πληρώσει Έλληνες και πεθαίνει κόσμος στα νησιά και μια γυναίκα σκοτώνεται μπροστά σε Αστυνομικό Τμήμα.


– Δεν αξίζει η ζωή αυτή στην Ελλάδα
– Η αλήθεια είναι με το μέρος μας!
– Θα είμαστε μαζί όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά
– Χρειαζόμαστε Εθνική ανάταξη ώστε κάθε Έλληνας να ζήσει με ασφάλεια στην Ελλάδα
– Ο αγώνας τώρα αρχίζει, κάθε βδομάδα μεγαλώνουμε και στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη!!!

Αμέσως μετά πήραν τον λόγο οι παρόντες υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Ευάγγελος Αντώναρος, Δώρα Τσαμπάζη, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αντώνης Γουναλάκης, Τζένη Αρσένη, Δημήτρης Πανόπουλος και Δώρα Αυγέρη, που με σύντομες ομιλίες παρουσίασαν την υποψηφιότητά τους, τις θέσεις και τους στόχους τους.

Παρών ήταν και ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος της ΕΡΤ Λάμπρος Παναγιώτου, που είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση και μια θερμή αγκαλιά με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Στέφανος Κασσελάκης περικυκλώθηκε από παρόντες φίλους που επί αρκετή ώρα συζητούσαν μαζί του και του δήλωναν την υποστήριξή τους.

Αργότερα, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασαν στο “ilioupolipress” την ικανοποίησή τους για την πρώτη επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Ηλιούπολη και την ανταπόκριση των μελών και των φίλων των δύο Οργανώσεων Μελών του κόμματος στην Ηλιούπολη για την επιτυχία της διοργάνωση της επίσκεψης αυτής, που είχε ως αποτέλεσμα την ενθουσιώδη υποδοχή του προέδρου, στα καταστήματα και στην όλη περιοδεία του, αλλά και την τελική μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Φλέμινγκ.

Κατά την άποψή τους, έχει ήδη θεμελιωθεί η αύξηση της απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη και αισιοδοξούν για την τελική καταγραφή ενός πολύ καλού εκλογικού αποτελέσματος.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο