Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΟι Αλληλέγγυοι Πολίτες Ηλιούπολης για την 76η επέτειο της Νάκμπα

Οι Αλληλέγγυοι Πολίτες Ηλιούπολης για την 76η επέτειο της Νάκμπα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των αλληλέγγυων Πολιτών Ηλιούπολης για την 76η επέτειο της Νάκμπα

Κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, οι Παλαιστίνιοι σε όλο τον κόσμο θυμούνται με πόνο τη Νάκμπα, ή αλλιώς “καταστροφή” του 1948, καθώς κατά τη διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού Πολέμου 700.000 κάτοικοι της Παλαιστίνης εκδιώχθηκαν, από το νεοσύστατο τότε κράτος του Ισραήλ, από την πατρίδα τους, ολόκληρα χωριά εξαφανίστηκαν, πόλεις όπως η Γιάφα άλλαξαν ιδιοκτήτες μέσα σε μια μέρα. Οι απόγονοι τους εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να συγκαταλέγονται στον κατάλογο των προσφύγων, οι οποίοι στις μέρες μας ανέρχονται στα 5.000.000. Είναι για αυτούς ημέρα μνήμης και πένθους.
Σε κάθε επέτειο της Νάκμπα συνηθίζεται οι Δήμοι να υψώνουν την Παλαιστινιακή σημαία ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, πολύ δε περισσότερο σήμερα καθώς η 76η επέτειος σημαδεύεται από τη βάρβαρη πρωτόγνωρη για την εποχή μας επιχείρηση γενοκτονίας, που διεξάγει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ για 7 και πλέον μήνες σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με εκατόμβες νεκρών. 35.589 νεκροί, εκ των οποίων 15.227 παιδιά, 9.961 γυναίκες, χιλιάδες ηλικιωμένοι, 492 γιατροί και νοσηλευτές, 246 εκπαιδευτικοί, 143 δημοσιογράφοι, ενώ, υπάρχουν συνολικά 7.000 αγνοούμενοι στην Λωρίδα της Γάζας.
Στην φετινή επέτειο της «Νάκμπα» του 1948, τριάντα Ελληνικοί Δήμοι ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης δείχνοντας με αυτό το συμβολικό τρόπο την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό. Ο Δήμος Ηλιούπολης έλαμψε δια της απουσίας του και είναι σημαντικό να πούμε, πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς ως τώρα διαχρονικά ο Δήμος Ηλιούπολης στήριζε τον φίλο παλαιστινιακό λαό.
Ως Αλληλέγγυοι Πολίτες Ηλιούπολης καταγγέλλουμε την στάση της διοίκησης του Δήμου, να ποιήσει την νήσσαν, στην έκκληση των Παλαιστινίων για συμπαράσταση, η οποία στάση έρχεται μάλιστα τρεις μήνες μετά την έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη γενοκτονία και την έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης. Πήγαν χαμένα τα λόγια…
Όχι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο