Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΜε έξωση, δικαστικό κλητήρα και αστυνομία "ήρθαν στην πόλη οι οχτροί"

Με έξωση, δικαστικό κλητήρα και αστυνομία “ήρθαν στην πόλη οι οχτροί”

Μετά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και την έξωση, κατέφθασε ο πλειοδότης αγοραστής, με δικαστικό επιμελητή και αστυνομική συνοδεία, σήμερα σε μικρή κατοικία στην οδό Νεύτωνος της Ηλιούπολης και προσπάθησαν να αποβάλλουν από το κτίσμα την κατάκοιτη γυναίκα και το παιδί της.

Ασπίδα προστασίας πρόταξαν Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες, μέλη τοπικών φορέων, συλλογικοτήτων και του ΚΚΕ, που υπερασπίστηκαν την δανειολήπτρια και την κατοικία της, εμποδίζοντας την εκτέλεση της έξωσης.
Ένα δάνειο 19.000 ευρώ, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για την οικογένεια, κατέληξε με τους τόκους και τις επιβαρύνσεις να φθάσει στις 40.000, με την οικογένεια να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί σε κάποιο διακανονισμό και τελικό αποτέλεσμα τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και την απώλεια της ιδιοκτησίας τους.

Τελικά δόθηκε παράταση εκτέλεσης της έξωσης έως τις 17 Ιουνίου και σταδιακά αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι αλληλέγγυοι πολίτες.

Την οικογένεια επισκέφτηκε και ο πρώην Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης, που επί της θητείας του με την Ομάδα Νομικής Υποστήριξης, είχε αναπτύξει σοβαρή δράση, για την προστασία της πρώτης κατοικίας συμπολιτών, είχε συνομιλία με την οικογένεια και τη δικηγόρο τους και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες ύστατες νομικές ενέργειες.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την υπόθεση αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στην Ηλιούπολη και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις με πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις συλλογικοτήτων.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο