Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΥγειονομική βόμβα το Κολυμβητήριο; Μικρή αθλήτρια διαγνώστηκε με σταφυλόκοκκο...

Υγειονομική βόμβα το Κολυμβητήριο; Μικρή αθλήτρια διαγνώστηκε με σταφυλόκοκκο…

Μικρή κολυμβήτρια που διαγνώστηκε με σταφυλόκοκκο, ερωτήθηκε από τον θεράποντα ιατρό της, αν έχει κάνει χρήση πισίνας σε κολυμβητήριο.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για παιδί της Ηλιούπολης που αθλείται στο Κολυμβητήριο της πόλης μας, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για το τι συμβαίνει τελικά εκεί και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.
Πρόκειται μόνο για κάποιον αθώο πράσινο χρωματισμό του νερού και άλγη στον πυθμένα ή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο;
Η ανεξήγητη επανάληψη του προβλήματος, οι ασαφείς εξηγήσεις των αρμοδίων και το πρόσφατο κλείσιμο του κολυμβητηρίου για κάποιες ακαθόριστες εργασίες αποκατάστασης, δημιουργούν μεγάλη ανησυχία στους αθλητές και στους γονείς τους.

Πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο και τυχαίο περιστατικό, που δεν συνδέεται με τα παρατηρούμενα στην δημοτική πισίνα ή μήπως υπάρχουν και άλλα παιδιά με αντίστοιχα συμπτώματα, όπως – με επιφύλαξη – μας καταγγέλθηκε;

Απαιτείται άμεση απάντηση της διοίκησης με αποδείξεις, στοιχεία και επιχειρήματα, όχι με γενικόλογες δικαιολογίες.

Τα στοιχεία του παιδιού εννοείται πως είναι στη διάθεση του ιστοτόπου μας.

“Η καλοκαιρινή περίοδος, τα τελευταία χρόνια, μοιάζει να είναι συνυφασμένη όχι μόνο με διακοπές, θάλασσα και χαλάρωση, αλλά και με τη… λοίμωξη με σταφυλόκοκκο, κυρίως στο δέρμα. Ευκολότερα και πιο ευάλωτα “θύματα” αποδεικνύεται ότι είναι τα παιδιά, καθώς η καθημερινότητά τους -συγχρωτισμός με άλλα παιδιά σε κατασκηνώσεις, πισίνες, θάλασσα, πάρκα- αλλά και οι συνήθως “διάτρητες” συνθήκες υγιεινής τους, ευνοούν την εκδήλωση της λοίμωξης όπως και την υποτροπή της”, τονίζει ΕΔΩ η παιδίατρος Άννα Παρδάλη.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο