Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΚΟΥΣΑ-ΕΙΔΑΜικρές ειδήσεις από τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Χάρη Δούκα στην Ηλιούπολη

Μικρές ειδήσεις από τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Χάρη Δούκα στην Ηλιούπολη

Μπορεί να μη παραβρεθήκαμε στη συγκέντρωση, αλλά μιλήσαμε με πολλούς φίλους μας που ήταν παρόντες οι οποίες μας μετέφεραν μικρές αλλά πολύ σημαντικές λεπτομέρειες, από την ομολογουμένως πετυχημένη συγκέντρωση, που πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, στο Αναψυκτήριο του Άλσους “Δημ. Κιντής” στην Ηλιούπολη, ο Δήμαρχος Αθήνας και υποψήφιος πρόεδρος του “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής”.

Η ώρα ΠΑΣΟΚ
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, πιστός στον όρο αυτό, εμφανίστηκε με αρκετή καθυστέρηση, που δεν ξέφυγε από τον Κ. Δούκα, ο οποίος με τακτ ανέφερε ότι “δεν θα μπορούσαμε να αρχίσουμε χωρίς τον Δήμαρχο, ενώ θυμήθηκε, ως ιδιαίτερο γεγονός για τον ίδιο, την πρόσκλησή του ως καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην ημερίδα που είχε οργανωθεί από τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης τον Ιούλιο του 2023, με θέμα “Σύγχρονη, Προσβάσιμη και Ενεργειακά Αυτόνομη πόλη – Η Ηλιούπολη του 2030“.
Στην ομιλία του τότε είχε αναφερθεί στις έξυπνες, βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις, με χαρακτηριστικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε πόλεις που έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αντικυβερνητικές τοποθετήσεις και …δυσφορίες
Στην τοποθέτησή του ο Χ. Δούκας χαρακτήρισε ως απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην επένδυση του Ελληνικού, όπου αντί για τα εξαγγελθέντα πάρκα φτιάχνονται μόνο ουρανοξύστες, ότι δεν θα υπάρχουν ελεύθερες παραλίες και ότι γενικά θα επηρεαστούν αρνητικά όλες οι γύρω πόλεις.
Ακόμη τοποθετήθηκε ενάντια στον νέο Οικοδομικό Κώδικα που υποβαθμίζει το περιβάλλον και σημείωσε ότι σωστά γειτονικοί Δήμοι αντιδρούν.
Είναι γνωστό, ότι ο Δήμαρχος Ηλιούπολης πρόσφατα παρουσίασε ως “μεγάλη νίκη της Ηλιούπολης” τον διορισμό του ως μέλος του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Ελληνικού, χάρη στον οποίο “οι Ηλιουπολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία” και ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατά του Ν.Ο.Κ., παρά τις προτροπές της αντιπολίτευσης.
Οι πηγές μας κατέγραψαν ότι ο κ. Ψυρρόπουλος σε αυτό το σημείο φανερά δυσανασχετούσε, χωρίς όμως να αντιδράσει και ότι ακούστηκαν πολλοί “ψίθυροι” στο κοινό για το θέμα αυτό.

Κριτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Σε σκληρή κριτική της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο κ. Χ. Δούκας, στηλιτεύοντας τις αποφάσεις της για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τοποθετούμενος υπέρ της Δημόσιας Παιδείας, ανάλυσε διεξοδικά ως οικονομολόγος τα θέματα των τραπεζών και τις μεθόδους κερδοσκοπίας των Funds, ενώ επέκρινε τις απόψεις και τις πολιτικές του Άδωνη Γεωργιάδη.

Βολές κατά συνυποψηφίων
Δηκτικός αλλά ευγενής και χωρίς να αναφέρει ονόματα υπαινίχθηκε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να ασχολείται μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τη Δεξιά (όλοι κατάλαβαν ότι η “καμπάνα” χτυπούσε για την κ. Διαμαντοπούλου) και ότι ο κ. βουλευτής δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον ΝΟΚ, (προφανώς εννοώντας τον κ. Γερουλάνο).

Χατζηδάκης και Γεωργάκης
Καθισμένοι δίπλα-δίπλα στην πρώτη σειρά οι δυο πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Χατζηδάκης και Θόδωρος Γεωργάκης συζητούσαν συνεχώς και σχολίαζαν χαμηλόφωνα μεταξύ τους, θέσεις του ομιλητή υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και αντιδράσεις του κοινού, χωρίς να καταφέρουν οι πηγές μας να ακούσουν τι συζητούσαν.

Συμβολικός ο Οκτώβριος για τον Χάρη Δούκα και ευρηματικός ο συμβολισμός που τόνισε, ότι Μήνα Οκτώβριο:

– Έγινε η μεγάλη Αλλαγή με τον Ανδρέα Παπανδρέου
– Νίκησε στον Δήμο Αθήνας ο ίδιος και
– Ότι πάλι Οκτώβριο, θα είναι ο τελικός νικητής στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής”

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο