Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΔι@ύγεια: Τι προστατεύει η δημοτική αρχή με την "*- ανωνυμία" των αναρτώμενων...

Δι@ύγεια: Τι προστατεύει η δημοτική αρχή με την “*- ανωνυμία” των αναρτώμενων εγγράφων;

Σε πρόσφατο κείμενό μας, (που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ), είχαμε στηλιτεύσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η νέα δημοτική αρχή την υποχρέωσή της να δημοσιεύει στην Δι@ύγεια ό,τι ο νόμος ορίζει.
Γράφαμε συγκεκριμένα:
“Τον τελευταίο χρόνο, η νέα διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης, έχει ακυρώσει στην πράξη την απαραίτητη διαφάνεια στα πεπραγμένα της, αλλά και την ίδια την αξία της Δι@ύγειας, αφού στις κάθε λογής δημοσιεύσεις της, απουσιάζει το όνομα των σχετιζόμενων με την απόφαση προσώπων, υπαλλήλων, εταιρειών, καταστημάτων, κλπ”.
Και παραθέταμε χαρακτηριστικά παραδείγματα, δημοσιευμένα στην Διαύγεια, με τα οποία στηρίζαμε τα επιχειρήματά μας.

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα πληθώρα εγγράφων του Δήμου Ηλιούπολης, με τα οποία δημοσιεύονται αποφάσεις του Δημάρχου για την “συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης” για τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2024, στα διάφορα τμήματα του Δήμου.
Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά, παρατηρούμε, για το κάθε τμήμα να υπάρχει διαφορετικός τρόπος “ανακοίνωσης” των “ονομάτων” των υπαλλήλων τους.

Κάνοντας κλικ στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα έγγραφα.

Θα δείτε όλους τους συνδυασμούς με αστερίσκους, μονούς ή ανά δυάδες, σκέτους ή ζευγαρωμένους με αρχικά ονοματεπωνύμων ή με τα γράμματα της Αλφαβήτου ή ακόμη και τα πλήρη ονόματα των υπαλλήλων (πχ Δημοτική Αστυνομία και Τεχνική Υπηρεσία) και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Ένα πραγματικό αλαλούμ – αρχικά ανεξήγητο – που όμως ίσως κρύβει ενδιαφέρουσες προεκτάσεις…

Ξεκινάμε από τις υπερωρίες του Γραφείου Δημάρχου, που εκτός από τους αστερίσκους μας “τροφοδοτεί” με αξιόλογες πληροφορίες που οδηγούν σε συμπεράσματα, που θα μας απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον…


Επαναλαμβάνουμε το ερώτημά μας προς τη δημοτική αρχή:
Γιατί σε άλλες υπηρεσίες του κράτους ή σε άλλους Δήμους δεν υπάρχει αυτή η “ευαισθησία” για τα προσωπικά δεδομένα και μάλιστα με τέτοιον επιλεκτικό τρόπο;

Τέλος, σαν κακόγουστο αστείο φαίνεται η δημοσίευση της ανάκλησης και της εκ νέου συγκρότησης πενταμελούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που παρέχει μηδενική ενημέρωση και διαφάνεια για τους συμμετέχοντες, με αστεράκια στα ονόματά τους.
Τι ακριβώς προστατεύεται από την αστεροανωνυμία των μελών, για τους οποίους μόνο τιμή θα αποτελούσε η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους;
Παράξενα πράγματα…

Ο Νόμος είναι νόμος και πρέπει να τηρείται από όλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Ας συνεννοηθεί η Διοίκηση, με τη Νομική Υπηρεσία, με το Υπουργείο Εσωτερικών ή με οποιονδήποτε θεσμικά αρμόδιο, ώστε να υπάρχει ενιαίος και σύννομος τρόπος πληροφόρησης, χωρίς ταπεινά κόλπα!
Κατά τη γνώμη μας, είναι απολύτως εφικτό, να τηρηθεί απολύτως και οριζοντίως η νομιμότητα, χωρίς αστεράκια και αποσιωπητικά…

Θάνος Κατσώνης

Ηλιούπολη 9 Οκτωβρίου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο