Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΔήμος ΗλιούποληςΑλήθειες και Ψέματα για τον Καρκίνο του Μαστού

Αλήθειες και Ψέματα για τον Καρκίνο του Μαστού

Μια πρωτότυπη εκδήλωση, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μαστού, θα πραγματοποιηθεί με τη σφραγίδα των “Ηλιουπολιτισσών” και τίτλο “Αλήθειες & Ψέματα για τον Καρκίνο του Μαστού“, την ερχόμενη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Μίκης Θεοδωράκης”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη ομάδα “Οι Ηλιουπολίτισσες” και την ιδρύτριά της Γωγώ Τσακογιάννη και θα έχει ως κύριο στοιχείο τη διαδραστικότητα και την ενημέρωση μέσα από μία συζήτηση που στόχο έχει την καταπολέμηση του φόβου, με όχημα την σωστή ενημέρωση από καταξιωμένους γιατρούς όπως είναι ο κ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Παθολόγος – Ογκολόγος MD PhD, Διευθυντής – Επιστημονικά Υπεύθυνος Α΄ Παθολογικού-Ογκολογικού τμήματος ΓΑΟΝΑ “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, ο Δρ. Παύλος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός Μαστού, Επιστημονικά Υπεύθυνος Μονάδας Μαστού στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, ο κ. Δημήτρης Λ. Τσιρώνης, Xειρουργός Mαστού- Γενικός Xειρουργός Διευθυντής Tμήματος Mαστού Iατρικού Kέντρου Π. Φαλήρου, ο κ. Γιώργος Ανυφαντάκης, Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστης, αλλά και με την συμμετοχή της Ψυχολόγου MSc κας Στεφανίας Μπορούσα.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, θα μιλήσουν γυναίκες που νόσησαν και κάθε ενδιαφερόμενος από το κοινό θα μπορεί να διατυπώσει ερωτήματα ή να καταθέσει προσωπικές εμπειρίες.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση γύρω από τον Καρκίνο του Μαστού, η καταπολέμηση της διαρροής ψευδών πληροφοριών σχετικά με την ασθένεια, η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και η καλλιέργεια μιας διαφορετικής οπτικής μακριά από τον κοινωνικό στιγματισμό και την περιθωριοποίηση, που θα προετοιμάσει τις γυναίκες των επόμενων γενεών για μία διαφορετική αντιμετώπιση της ασθένειας.
Ώρα Προσέλευσης: 19:30
Ώρα Έναρξης: 20:00

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο