Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΘ. Γεωργάκης: Με προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο μπλοκάρει την ανατροπή της ονοματοδοσίας...

Θ. Γεωργάκης: Με προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο μπλοκάρει την ανατροπή της ονοματοδοσίας του Κολυμβητηρίου

Ο Θεόδωρος Γεωργάκης, με εξώδικη δήλωση-πρόσκληση, που κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή σήμερα το πρωί προς τον Δήμο Ηλιούπολης, ενημέρωσε ότι νόμιμα και εμπρόθεσμα έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, κατά της ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης που ελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου 2023, για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Κολυμβητήριου σε “Θεόδωρος Γεωργάκης”.
Με το εξώδικό του ο Θ. Γεωργάκης δηλώνει ότι:
Σχετικά με το θέμα της εκ νέου αλλαγής ονομασίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Θεόδωρος Γεωργάκης», που έχει τεθεί προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιου της 22ας Οκτωβρίου 2024, εκκρεμεί η έκδοση Δικαστικής Αποφάσεως, κατά τα προαναφερθέντα.
Επομένως σας καλούμε – με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου – να αναβάλλετε τη συζήτηση και την έκδοση αποφάσεως επί του θέματος αυτού, μέχρι την έκδοση της σχετικής Δικαστικής Αποφάσεως στα πλαίσια της επιβαλλόμενης τήρησης της νομιμότητας”.

Καταλήγει δε με την επισήμανση ότι:
Εάν η νέα δημοτική αρχή ενεργήσει, την αχαρακτήριστη αυτή πράξη και λειτουργήσει τόσο προσβλητικά και αδιανόητα για την ταπεινότητά μου, ασφαλώς και εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου και την απογοήτευσή μου, για το γεγονός ότι η μεγάλη τιμή που μου έγινε από το Δήμο μας και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ως αναγνώριση της συνεισφοράς μου ως Δημάρχου στην πρόοδο της πόλης μας και στην καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας, όχι μόνο για τα 16 συναπτά έτη που την υπηρέτησα αλλά για πάντα, αποτελεί δυστυχώς για κάποιους ζήτημα άσκησης μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και αλχημικής πρόκλησης μέγιστης προσβολής της προσωπικότητάς μου, ενώ θα έπρεπε το ζήτημα αυτό να αποτελεί γεγονός σύμπνοιας, αναγνώρισης και ενωτικής δράσης όλων, ανεξαρτήτως παράταξης!!!

Σήμερα το πρωί κοινοποιήθηκε η εξώδικη δήλωση του πρώην Δημάρχου, στο το Γραφείο Δημάρχου Ηλιούπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Πρόεδρό του και στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, σύμφωνα με την οποία :
Συγκεκριμένα με την από 25-9-2024 και με αριθ.Καταχ. ΑΚ1642/30-9-2024 “Αίτηση Ακυρώσεως” στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ζητεί την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 2/26-06-2024 Απόφασης-Πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής άρθρου 152 του ν.3463/2006, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού και Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία έγινε δεκτή η υπ’ αρ. πρωτ. 20/10.4.2024 προσφυγή ελαχίστων δημοτικών συμβούλων της νέας διοίκησης κατά:
α) της απόρριψης από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της υπ’ αρ. 3966/12.1.2024 αρχικής προσφυγής των ως άνω προσφευγόντων κατά της υπ’ αριθ. 316/19.12.2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης και
β) της υπ’ αριθ. 316/19.12.2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης με την οποία ελήφθη η απόφαση έγκρισης σχετικά με την ονοματοδοσία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και του 20ού Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με την οποία το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ηλιούπολης ονομάστηκε σε Δημοτικό Κολυμβητήριο
“Θεόδωρος Γεωργάκης”.
Στο μακροσκελές κι αναλυτικό κείμενό του ο πρώην Δήμαρχος Θεόδωρος Γεωργάκης με συναισθηματική φόρτιση, τονίζει ότι:

Αισθάνεται μέγιστη τιμή, που υπηρέτησε τον Δήμο της Ηλιούπολης Αττικής από τη θέση του Δημάρχου επί 16 συναπτά έτη, (1991 – 2006).με την οποία τον τίμησαν οι Ηλιουπολίτες με την ψήφο τους σε 4 εκλογές, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ανάπτυξη και ευημερία της πόλης μας με κέντρο πάντα τον άνθρωπο και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Κατά την 16ετή θητεία του κατασκευάστηκε πλήθος έργων που συνέβαλλαν στην ευημερία της πόλης, όπως:
-Το γηροκομείο- μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά»,
-Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής,
-Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης,
-Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο,
-Δεκάδες βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.
-Ο στίβος Ολυμπιακών Προδιαγραφών στην θέση «Χαλικάκι», πολλά γήπεδα και παιδικές χαρές κλπ.
-Τέλος δε, το σπουδαιότερο έργο που μελετήθηκε, σχεδιάστηκε, εκτελέστηκε και παραδόθηκε στους συμπολίτες μου επί θητείας του.

Το Αθλητικό Εκπαιδευτικό Κέντρο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το δημοτικό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών στην περιοχή «Πανόραμα», Άνω Ηλιούπολης Αττικής. Συνολικά ο χώρος αυτός που αξιοποιήθηκε από τον Δήμο επί Δημαρχίας μου, είναι περίπου 35 στρεμμάτων και προορίζονταν από καταπατητές να «φορτωθεί» με τσιμέντο-πολυκατοικίες, διότι έχει εκπληκτική θέα, με σκοπό το όφελος ολίγων και όχι των δημοτών και της νεολαίας.
Τότε έδωσε μάχη ,τόσο από τη θέση του Δημάρχου, όσο και εκείνη του δικηγόρου, μαζί με πολλούς άλλους, για να διασωθεί ο χώρος αυτός.
Έτσι ολόκληρο αξιοποιήθηκε προς το συμφέρον της πόλης και των πολιτών, κυρίως της νεολαίας.
Εκεί στο χώρο αυτόν, εκτός από το σπουδαίο έργο του Κολυμβητηρίου, θερμαινόμενου με διπλή ξεχωριστή διάσταση για τα παιδιά από 8 μηνών και άλλη διάσταση για τους νέους αθλητές και τους όλους πολίτες της Ηλιούπολης κατασκευάστηκαν και άλλα κτήρια, όπως το κτήριο που στεγάστηκε το Β Γυμνάσιο Ηλιούπολης, το κέντρο παιδιού και τα γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο