Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΣήμα συναγερμού για την Ηλιούπολη, η εξαγγελία Κ. Χατζηδάκη για τα ακίνητα...

Σήμα συναγερμού για την Ηλιούπολη, η εξαγγελία Κ. Χατζηδάκη για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω εταιρειών συμμετοχών και όπως τόνισε μιλώντας πριν λίγες μέρες στο 25ο συνέδριο real estate Prodexpo:
Στο στάδιο της υλοποίησης περνά το σχέδιο για την αξιοποίηση ακινήτων της ΕΤΑΔ με την ομαδοποίηση και τη δημιουργία εταιρειών στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν ιδιώτες επενδυτές, με το Δημόσιο να κρατά μειοψηφική συμμετοχή. Η ΕΤΑΔ είναι για μένα ό,τι ήταν παλιότερα η Ολυμπιακή, η ΔΕΗ, ο ΕΦΚΑ.
Είναι μια εταιρεία με πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έχουμε ξεκινήσει να αντιμετωπίζουμε με έναν καινούργιο τρόπο…
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή project management office και επελέγη η εταιρεία McKinsey για να συντονίσει το έργο που αφορά στη χαρτογράφηση, αξιολόγηση και αποτίμηση 36.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ. Αναμένεται πως 6.000 ακίνητα θα αποτιμηθούν, ενώ στο τέλος έως 1.000 από αυτά θα μπουν σε άμεσο πλάνο ωρίμανσης και αξιοποίησης και θα ενταχθούν σε εταιρείες συμμετοχών, holding companies, που θα δημιουργηθούν”
. ΠΗΓΗ

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός και να γίνει το πρώτο θέμα στην Ηλιούπολη, στο Δημαρχείο, στις δημοτικές παρατάξεις και φυσικά στην κοινή γνώμη, αλλά…
Είναι γνωστό σε όλους ότι πολλές δεκάδες ακίνητα στην Ηλιούπολη κερδήθηκαν μετά από πολύχρονους αγώνες, λαϊκούς και δικαστικούς, κατά των κληρονόμων του Νάστου, πέρασαν αρχικά στο Δημόσιο και στη συνέχεια στην δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ, μετά την μνημονιακή περίοδο.
Για το θέμα αυτό πολλά μπορούν να γραφτούν, για κινήσεις που έγιναν σε επίσημο επίπεδο αλλά και ανεπίσημο, που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές και πρέπει κάποτε να καταγραφούν στα συν και στα πλην όσων πρωταγωνίστησαν και φυσικά στην ιστορία της πόλης μας.

Με το κείμενο αυτό, προσπαθούμε να αναδείξουμε την σοβαρότητα που έχει για την Ηλιούπολη η νέα εξαγγελία του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη και να υπενθυμίσουμε το καθήκον που βαραίνει τις πλάτες όλων όσων συμμετέχουν στα κοινά της πόλης, ώστε, αφού πρώτα ενημερωθούν και μελετήσουν τα μέτρα και τις προεκτάσεις τους, να συνεργαστούν μεταξύ τους για την παραχώρηση στον Δήμο και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Με συντεταγμένες συλλογικές ενέργειες να διεκδικηθούν αυτά τα ακίνητα και να επιστρέψουν στην κυριότητα της πόλης, με τρόπο αντάξιο των αγώνων που τα απέδωσαν στο Δημόσιο και να αξιοποιηθούν επωφελώς για τους πολίτες της. Υπάρχουν άλλωστε πολλές κοινωφελείς ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν, σε υποδομές, χώρους αναψυχής, πάρκα τσέπης ή ό,τι άλλο κριθεί χρήσιμο κι ωφέλιμο.

Θάνος Κατσώνης
Ηλιούπολη 23 Οκτωβρίου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο