Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΤελικά, αποφάσισε το ΔΣ "να μην επιτραπεί στους Σπαρτιάτες η κατάθεση στεφανιού";

Τελικά, αποφάσισε το ΔΣ “να μην επιτραπεί στους Σπαρτιάτες η κατάθεση στεφανιού”;

Η προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, έγινε κάτω από την σκιά των Σπαρτιατών και της ανησυχίας, για το τι θα συμβεί κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου με τους Σπαρτιάτες, αφού το θέμα αυτό απασχολεί τους πάντες το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμαρχος, προ ημερησίας διατάξεως, πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το ΔΣ, ότι στις 17 Οκτωβρίου έλαβε έγγραφο από τους Σπαρτιάτες, στο οποίο αναφέρουν:
“Στα πλαίσια των εορτασμών της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου στο δήμο σας, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σπαρτιάτες κ Στίγκα Βασίλειο θα εκπροσωπήσει ο κύριος Δανιηλίδης, στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σπαρτιάτες. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης”.
Και συνέχισε λέγοντας:

“Ξέρετε πολύ καλά ότι το κόμμα αυτό δεν έχει απαγορευτεί μέχρι σήμερα και η βουλευτική ιδιότητα του Στίγκα δεν έχει ανασταλεί. Από την άλλη η Ηλιούπολη και όλες οι παρατάξεις έχουν υψηλά δημοκρατικά φρονήματα και δεν συμφωνούμε με ανθρώπους που στον εμφανή ή στον υπόγειο λόγο τους είτε σε όλες τις κατηγορίες που έχουν τεθεί και παρουσιάζουν ως φυσικό ηγέτη τους έναν άνθρωπο που έχει συστήσει εγκληματική οργάνωση και βρίσκεται αυτή τη στιγμή ακόμα στις φυλακές .
Πρέπει όλοι μαζί, ομόθυμα σαν μια συλλογικότητα, μία ενότητα να πούμε όχι στην κατάθεση στεφάνου.
Δεν ξέρω τι άλλο μέτρο μπορούμε να πάρουμε ως προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή εάν εμείς πούμε όχι και έρθει το κόμμα αυτό με ένα στεφάνι.
Τι κάνουμε;
Μπαίνουμε όλοι μπροστά στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη και γινόμαστε viral;
Δεν ξέρω, σίγουρα συμφωνούμε όλοι στο να μη γίνει κατάθεση”.
(Σ.Σ: διατηρήθηκε σχεδόν ακριβώς η σύνταξη του φιλολόγου και ιστορικού ομιλητή).

Στο τέλος κάλεσε τις παρατάξεις να τοποθετηθούν.

Ο κ. Γ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι:
“Η δημοτική αρχή έβαλε ζήτημα να μην κατατεθεί στεφάνι από τους Σπαρτιάτες σε αυτή την εθνική εορτή… Εννοείται ότι συμφωνούμε, ότι πρέπει να απαγορευτεί η κατάθεση στεφάνου από αυτό το μόρφωμα.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Δήμος είναι αυτός που ανακοινώνει ποιοι καταθέτουν στεφάνι.
Πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο αυτό, χωρίς να αναγνωστεί ότι θα καταθέσει στεφάνι το κόμμα των Σπαρτιατών. Είναι νομίζω πάρα πολύ απλό. Νομίζω ότι υπάρχει, θα υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην γίνει δεκτό το αίτημα και να μην καταθέσει στεφάνι“.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν, αναλύοντας τις θέσεις τους και δηλώνοντας ότι συμφωνούν να μην γίνει κατάθεση στεφανιού, οι κκ Δ. Ευαγγέλου, Αλ. Μπουγάς και Θ. Παπαδάτος, ενώ ο κ. Γ. Αραμπατζής δήλωσε ότι απέχει.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο τελετάρχης του εορτασμού, κ Γρηγορέας και είπε:
“Χαίρομαι για την συνολική τοποθέτηση υπέρ αυτής ιδέας. Το κομμάτι όμως που κοιτάμε και εξετάζουμε είναι η νομική πλευρά της διάταξης, της κατάστασης αυτής και βέβαια πώς θα τηρηθεί και με ποια όρια μπορούμε να εξαντλήσουμε την τήρηση των πρωτοκόλλων. Αυτό είναι κάτι που το εξετάζουμε έτσι κι αλλιώς ήδη με τη νομική υπηρεσία και από κει και πέρα θα πράξουμε τα ανάλογα”…

Στο κλείσιμο της συζήτησης του θέματος ή πρόεδρος του ΔΣ. κα Δήμητρα Κορμά, συνόψισε λέγοντας ακριβώς:

“Επομένως η απόφαση όλων είναι ότι δεν θα επιτραπεί η κατάθεση στεφάνων από αυτό το μόρφωμα που είπατε όλοι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο μας”.

Και πέρασαν στο επόμενο θέμα, πιστεύοντας όλοι, ότι το θέμα ξεκαθαρίστηκε εντελώς, ότι συμφωνούν όλοι, να μην επιτραπεί η κατάθεση στεφανιού από τους Σπαρτιάτες……

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο