Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΜια ξεκάθαρη απόφαση του ΔΣ, απαγόρευσης στους ναζί, υποβιβάστηκε σε …ψήφισμα διαμαρτυρίας!

Μια ξεκάθαρη απόφαση του ΔΣ, απαγόρευσης στους ναζί, υποβιβάστηκε σε …ψήφισμα διαμαρτυρίας!

Μετά τον επίλογο της προέδρου του ΔΣ, που τόνισε με σαφήνεια ότι: «η απόφαση όλων είναι, ότι δεν θα επιτραπεί η κατάθεση στεφάνων από αυτό το μόρφωμα», όλοι νόμισαν ότι επήλθε συμφωνία για να μην καταθέσουν οι Σπαρτιάτες στεφάνι στην 28η Οκτωβρίου, αλλά οι τοποθετήσεις στελεχών της δημοτικής αρχής ηχούσαν σαν καμπανάκι συναγερμού:

– Ο Δήμαρχος ξεκίνησε ενημερώνοντας το ΔΣ ότι «το κόμμα αυτό δεν έχει απαγορευτεί μέχρι σήμερα και η βουλευτική ιδιότητα του Στίγκα δεν έχει ανασταλεί».
– Στην υπερ-ανάλυσή του, πήγαινε γύρω-γύρω από το θέμα αλλά δεν μίλαγε καθαρά και σταράτα για το τι θα γίνει, για το τι θα κάνει!
– Η τοποθέτηση του κ. Γρηγορέα ήταν το τελικό σήμα συναγερμού, αφού κατά κάποιον τρόπο μας …προειδοποίησε ότι «το εξετάζουμε με τη νομική υπηρεσία και από κει και πέρα θα πράξουμε τα ανάλογα…».

Σήμερα αναρτήθηκε στην Διαύγεια ένα ψήφισμα, αντί μιας κανονικής απόφασης, που μας «σέρβιρε» μέσα από λεκτικές περικοκλάδες, μια ανησυχία, μια διαπίστωση, μια ευχή, αλλά όχι ότι «δεν θα επιτραπεί η κατάθεση στεφανιού», όπως μπορείτε να δείτε στο έγγραφο ΕΔΩ, αλλά “για την ταμπακιέρα κουβέντα“…

Λίγες ώρες αργότερα και μετά τις αντιδράσεις των κκ Γ. Χατζηδάκη και Θ. Παπαδάτου, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) και περίεργα “προεδρικά τηλεφωνήματα λείανσης και εξευμενισμού“, ακολούθησε η επανορθωτική δημοσίευση στην Διαύγεια, με την πρόσθεση στο τέλος του ψηφίσματος της πρότασης, “και για τον λόγο αυτό να μην τους επιτραπεί η προσφώνηση και η κατάθεση στεφάνου“.

Ας απαντήσει η διοίκηση στα λογικά ερωτήματα:

  • Επικοινώνησε κανείς από τον Δήμο με τους Σπαρτιάτες αφού ζήτησαν εγγράφως να επικοινωνήσετε μαζί τους;
  • Τους ενημερώσατε για την απόφαση του ΔΣ, ώστε να μην έρθουν να καταθέσουν;
  • Γνωρίζετε τι θα πράξουν οι Σπαρτιάτες;
  • Πήρατε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης;
  • Έχετε ακόμη αμφιβολίες για την νομική ορθότητα της απόφασης του ΔΣ;
  • Μήπως το διορθωμένο ψήφισμα, είναι η “τάχα μου” βολή στον αέρα, ένα φύλλο συκής;
  • Με δεδομένο ότι οι αποφάσεις του ΔΣ είναι εκτελεστέες, γιατί επέλεξε την λύση ενός ψηφίσματος που απλά εκφράζει μια “ευχή”; και τέλος
  • Προς ποιόν απευθύνεται το ψήφισμα;
  • – Προς τη Διοίκηση του Δήμου για να το …εφαρμόσει;
  • – Προς τους Σπαρτιάτες για να μην έρθουν;
  • – Προς την τοπική κοινωνία;

Όλα προσομοιάζουν με επιχείρηση χειραγώγησης του ΔΣ, αφού ο Δήμαρχος πρόλαβε την αντιπολίτευση και έθεσε πρώτος το θέμα, με μεγαλοστομίες για δημοκρατικές διακηρύξεις, φρονήματα και άσφαιρους λεονταρισμούς και στο τέλος δημοσίευσε την παραποίηση της απόφασης και τον υποβιβασμό της, σε ψήφισμα με ευχολόγια και τελικά με την πρόσθεση μιας διορθωτικής πρότασης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Αποκαλύπτεται ότι στην πραγματικότητα, επιδιώχθηκε μια απόφαση του ΔΣ όχι για να εφαρμοστεί, αλλά ως πρόφαση ότι “κάναμε ότι μπορούσαμε”, αλλά…

Θάνος Κατσώνης
Ηλιούπολη 25 Οκτωβρίου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο