Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΠου να φανταστεί, τί αναστάτωση θα προκαλούσε 10 χρόνια μετά...

Που να φανταστεί, τί αναστάτωση θα προκαλούσε 10 χρόνια μετά…

“Μόνος στο σπίτι”, στην πλατεία Φλέμινγκ την 28η Οκτωβρίου 2014, μετά την κατάθεση στεφάνου, ως εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Ήταν η χρονιά των δημοτικών εκλογών και ο ίδιος υποψήφιος με την παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη.

Τώρα, δέκα χρόνια αργότερα, η δημοκρατική Ηλιούπολη περιμένει αν θα επιτραπεί στους Σπαρτιάτες να καταθέσουν στεφάνι, παρά την απαγόρευση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Η πολιτική πορεία του Β. Στίγκα

  • Νέα Δημοκρατία έως το 1993
  • Πολιτική Άνοιξη (1993-2000)
  • ΛΑ.Ο.Σ. (2000-2015)
  • ΡΙΖ.Ε.Σ. (2015) (Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός – Β. Καπερνάρος)
  • Ένωση Κεντρώων (2019)
  • Σπαρτιάτες (2017 έως σήμερα) Ιδρυτής!
  • Το αύριο άγνωστο…

ΓΙΑΤΙ;

Στις 31 Οκτωβρίου 2024 θα συνεχιστεί η δίκη των 11 κατηγορουμένων πρώην και νυν βουλευτών του κόμματος “Σπαρτιάτες”, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος με ηθικό αυτουργό τον Ηλία Κασιδιάρη. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του πρόεδρου του κόμματος, περί “Δον Κορλεόνε “και “greek mafia”. Σύμφωνα με την έρευνα που διενέργησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κρίθηκε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των “Σπαρτιατών”, αυτός κινούσε τα νήματα καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και στην εκλογή των βουλευτών του.
Με το ίδιο σκεπτικό ο Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα) επίσης το 2023 απαγόρευσε τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, ωστόσο το εκλογοδικείο αποφάσισε να περιμένει το ποινικό σκέλος για να αποφασίσει για την υπόθεση των Σπαρτιατών.
Το Εκλογοδικείο, ως Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, με πρόεδρο την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών από τα τρία ανώτατα δικαστήρια, αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση απόφασης για την κοινοβουλευτική παρουσία στη ελληνική Βουλή του κόμματος των Σπαρτιατών έως ότου εκδοθεί η ποινική απόφαση για τους διωκόμενους βουλευτές του.

Η γνωμοδότησή του θα αφορά αν θα γίνει η έκπτωσή τους από τη Βουλή και αν διανεμηθούν οι έδρες τους σε άλλα κόμματα.

Άρα το μέλλον είναι άγνωστο κυριολεκτικά…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο