Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψεις6 «ΝΑΙ» και πάλι για τον Γιώργο Χατζηδάκη!

6 «ΝΑΙ» και πάλι για τον Γιώργο Χατζηδάκη!

Άρθρο άποψης του Γιώργου Μπαλτά

«Έχεις το χούϊ να λες πολλά και εκτίθεσαι» μου λένε κάποιοι φίλοι μου!

Πήρα θέση και εξέφρασα την εκτίμησή μου, πως ο Γιώργος Χατζηδάκης διαχειρίστηκε τα θέματα της πόλης μας κατά τον καλύτερο, κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο!  

Είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να παίρνει θέση, όσο πιο ξεκάθαρα μπορεί να το κάνει!

Για την πρώτη Κυριακή δήλωσα, με ομότιτλο άρθρο μου, ΝΑΙ στον Γιώργο Χατζηδάκη και εξηγούσα τους λόγους, που με οδήγησαν σ’ αυτή την απόφασή μου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ηλιούπολη, ο πάνσοφος λαός ή μάλλον το 50,11% του πάνσοφου λαού που δεν κάνει ποτέ λάθος, δεν συγκινήθηκε από καμιά πρόταση και δεν προσήλθε να ψηφίσει.

Η αποχή ήταν ηχηρά μεγάλη!

Καταμετρήθηκαν 29.037 έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ σττις εκλογές του 2019, την πρώτη Κυριακή, είχαν καταμετρηθεί 36.835 έγκυρα ψηφοδέλτια!

Ψήφισαν δηλαδή 7.798 λιγότεροι Ηλιουπολίτες!

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα αν τα συγκρίνουμε με τις 41.400 εγκύρους ψήφους των Εθνικών εκλογών, 4 μήνες πριν!

Μένουμε όμως στο επίπεδο των Αυτοδιοικητικών εκλογών!

Προηγείται λοιπόν, με 7.798 αρνητές της συμμετοχής, η «ενεργός αποχή» αυτών που δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ πήγαν στις εκλογές του 2019! 

Επειδή εκτός των φαινομένων ζούμε και στην εποχή των μηνυμάτων και με δεδομένο ότι η συμμετοχή στην Ηλιούπολη κινείται στα επίπεδα όλης της χώρας, το βέβαιο είναι πως καμιά παράταξη, πέρα από τα παχιά λόγια, δεν κατόρθωσε να συνεγείρει τον Ηλιουπολίτη και να τον φέρει στην κάλπη!

Αυτό αφορά όλες τις παρατάξεις, κυρίως όμως αυτές που ισχυρίζονται πως θέλουν να εκφράσουν το ελπιδοφόρο νέο και να αφήσουν πίσω το παλιό!

Δύο λοιπόν υποψήφιοι Δήμαρχοι θα «κονταροχτυπηθούν» ενώπιον του λαού, (που δεν κάνει ποτέ λάθος, μη το ξεχνάμε αυτό) και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο λαός θα αποφασίσει σε ποιόν θα αναθέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο!

  • Ο πρώτος είναι ο κ. Ψυρρόπουλος με τη παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» σε συνεργασία με το ΕΝΑΚ των κ.κ. Πούλου και Πανταζόπουλου.
  • Ο δεύτερος είναι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης με την παράταξη «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη» χωρίς πια το ΕΝΑΚ των κκ. Πούλου και Πανταζόπουλου.   

Καλούμαστε λοιπόν να αποφασίσουμε ποιος από τους δύο υποψηφίους είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί την επόμενη κρίσιμη πενταετία του Δήμου.

Επειδή λοιπόν τους ξέρω καλά, ψηφίζω Γιώργο Χατζηδάκη όχι μόνο για τις ικανότητές του να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση των αναγκών της Ηλιούπολης αλλά και ως μοναδική ευκαιρία να φυσήξει άνεμος αλλαγής σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης, όπως αυτές προκύπτουν μετά από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα!

Έξι ΝΑΙ λοιπόν, ξανά για τον Γιώργο Χατζηδάκη !

  1. Για την ομαλή εξυγίανσης της πολιτικής της πόλης μας, που είναι και το μεγάλο μήνυμα της πρώτης Κυριακής!
  2. Για να απαλλαγεί η πόλη από τα παρεκκλησιαστικά κυκλώματα!
  3. Για να αφήσει η πόλη μας οριστικά πίσω, το «μασκαρεμένο σε νέο» ΠΑΛΙΟ, που «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»!
  4. Για να μη νομιμοποιηθεί το έκτρωμα του Προφήτη Ηλία.
  5. Για να δοθεί σύγχρονη, επιστημονική, νόμιμη και υπεύθυνη πολιτική λύση για το Δημοτικό Κοιμητήριο, μακριά από παρεκκλησιαστικά κυκλώματα και τα μεταφυσικά ή και ιδιοτελή συμφέροντά τους!
  6. Για να συνεχιστεί η υπεύθυνη και αποτελεσματική στην πράξη, ενωτική πολιτική του Γιώργου Χατζηδάκη!

Γιώργος Μπαλτάς

Ηλιούπολη 13 Οκτώβρη 2023

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο