Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΠως αλλάζουν οι καιροί. Από τα ψηφίσματα και τους εράνους στο ξεκρέμασμα...

Πως αλλάζουν οι καιροί. Από τα ψηφίσματα και τους εράνους στο ξεκρέμασμα ενός πανό για την Παλαιστίνη!

Του Γιώργου Μπαλτά

Δεν περάσανε δα και πολλά χρόνια από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης έβγαζε ψηφίσματα και έστελνε βοήθεια στον φίλο λαό των Παλαιστινίων μέχρι τώρα που η νέα δημοτική αρχή κατεβάζει το πανό που ανάρτησε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης!
Έτσι για την ιστορία αναδημοσιεύω ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Ηλιούπολης, στη 12η Συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου 2006!
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της Ηλιούπολης, καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις των Στρατιωτικών Δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου με θύματα αθώους πολίτες και παιδιά.
• Καταδικάζει επίσης, όλους όσους ενθαρρύνουν και στηρίζουν την επιθετικότητα του Ισραήλ, κυρίως τις ΗΠΑ και την Αγγλία, καθώς και κρατούν στάση ανοχής απέναντι στις εγκληματικές ενέργειες των Στρατιωτικών Δυνάμεων του Ισραήλ.
• Καλεί τις Παλαιστινιακές Αρχές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας τις επιθέσεις με θύματα αθώους.
• Καλεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να σεβαστεί τις ισχύουσες συμφωνίες ως προς τα σύνορα και του κράτους του Λιβάνου και των περιοχών που ελέγχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

• Επισημαίνει τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, με αντίστοιχες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Συρίας και του Ιράν, που θα σημάνουν γενίκευση του πολέμου και ανατροπή των ισορροπιών στον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
• Καλεί τη Διεθνή Κοινότητα, το Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Ε.Ε και τις άλλες παγκόσμιες Δυνάμεις να επέμβουν άμεσα, επιβάλλοντας τη διακοπή των εχθροπραξιών και την επιστροφή της περιοχής στα πριν την έναρξη των επιθέσεων γεωπολιτικά δεδομένα.

• Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την άμεση κατάπαυση του πυρός, τόσο αυτόνομα, όσο και ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των Οργάνων της Ε.Ε.
• Καλεί όλες τις πολιτικές Δυνάμεις να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς επίσης, να απαιτήσουν και να στηρίξουν τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

• Καλεί το λαό της Ηλιούπολης και ολόκληρο τον ελληνικό λαό σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καταδίκης των εγκληματικών επιθέσεων του Ισραήλ και συμπαράσταση στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.
• Καλεί το λαό της Ηλιούπολης και ολόκληρο τον ελληνικό λαό να εκδηλώσει με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή του στα θύματα των επιθέσεων του Ισραήλ και ιδιαίτερα στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
• Καλεί τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων, καθώς και όλους τους κοινωνικούς Φορείς να ενεργήσουν άμεσα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των πολεμικών επιχειρήσεων.
Το Ψήφισμα να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο και να αποσταλεί προς δημοσίευση στον ημερήσιο Τύπο, τους ραδιοφωνικούς Σταθμούς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ»!

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα και το παραπάνω ψήφισμα παραμένει επίκαιρο εκτός από ένα βασικό, πολύ βασικό σημείο:
Η Ελλάδα από φίλη χώρα του Παλαιστινίων έγινε στενός, αν όχι ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή!

Γιώργος Μπαλτάς

Ηλιούπολη 7 Φεβρουαρίου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο