Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψεις"Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΕΛΗΞΕ" - κείμενο του Αποστόλη Στασινόπουλου

“Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΕΛΗΞΕ” – κείμενο του Αποστόλη Στασινόπουλου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης ο κ. Ψυρρόπουλος σήμανε μόνος του τη λήξη της περιόδου χάριτος που του είχε δοθεί. Στην ενημέρωση για την καθαριότητα και την ανακύκλωση της πόλης, το πιο κρίσιμο και ομολογουμένως σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους δημότες, η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου υπήρξε ολοκληρωμένη και αναλυτική.
Η απουσία κάποιου εισηγητικού κειμένου προς τους δημοτικούς συμβούλους έκανε τη συζήτηση μη λειτουργική, αφού μόνο όσοι έχουμε θητεύσει στην υπηρεσία έχουμε τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσουμε τα στοιχεία και τους αριθμούς που παρέθεσε.
Αν και πλήρης, η ενημέρωση εξαντλήθηκε σε ορθές διαχρονικές διαπιστώσεις, χωρίς εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης των προβλημάτων της πόλης.
Δυστυχώς, την τεχνοκρατική και ψύχραιμη εισήγηση του αντιδημάρχου, ακολούθησε ένα παραλήρημα αλαζονείας και αυταρέσκειας από τον κ. Ψυρρόπουλο, που υποβάθμισε το ζήτημα της καθαριότητας, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τον αντιδήμαρχό του.
Με μια ρηχή προσέγγιση και έναν επικίνδυνο λαϊκισμό, ουσιαστικά εκτέθηκε δημόσια αποκαλύπτοντάς μας πως δεν γνωρίζει τίποτα για την λειτουργία της υπηρεσίας και πως δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, οποιοδήποτε σχέδιο για την βελτίωση της καθαριότητας της πόλης.

Αγνοεί παντελώς ότι η διοίκηση στην οποία ήταν μέλος μέχρι το 2019, ουδέποτε συμμετείχε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την αγορά απορριμματοφόρων, παρά απέκτησε κάποια με διαδικασία leasing το 2017. Και ορθά έπραξε τότε.

Αγνοεί παντελώς πως το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο που ανέφερε, δεν λειτούργησε ποτέ, διότι η ίδια η υπηρεσία καθαριότητας είχε κρίνει από το 2017, ότι κακώς το προμηθευτήκαμε, καθώς λόγω μεγέθους, ήταν ακατάλληλο για κυκλοφορία στην πόλη.

Αγνοεί παντελώς πως τα προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης είναι δομικά και σχετίζονται με την παλαιότητα του στόλου οχημάτων και την υποστελέχωση της υπηρεσίας σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων. Γεγονός που παραδέχτηκε με σύνεση ο αντιδήμαρχος του, τον οποίο και ακύρωσε σε 1 λεπτό ομιλίας του.

Αγνοεί παντελώς πως τα χρόνια δομικά προβλήματα δεν λύνονται με κινήσεις εντυπωσιασμού ή επικοινωνίας και δανεικά οχήματα από άλλους Δήμους ή εργολάβους.
Την επικοινωνιακή κορώνα πως, “φτιάξαμε το τάδε ή το δείνα όχημα που ήταν παροπλισμένα” θα την βρίσκει μπροστά του, όσο αρνείται να συνειδητοποιήσει:
• Την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του στόλου με νέα οχήματα.
• Πως οι εκλογές τελείωσαν.
Την πραγματικότητα.

Το πρώτο από τα απορριμματοφόρα που απόκτησε ο Δήμος μας μέσω των προγραμμάτων αυτών, που διαφημίζει σήμερα, ως επίτευγμα του, ο κ. Σ. Ψυρρόπουλος.

Άραγε το πλυντήριο κάδων, που είπε πως επισκευάστηκε και βγήκε στους δρόμους στις 2/1/2024, δούλεψε περισσότερο από δέκα μέρες, πριν ξαναμπεί στο συνεργείο επισκευών;

Αγνοεί παντελώς τι παρέλαβε και την στρατηγική αξία των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στα οποία κατάφερε να ενταχθεί η δική μας διοίκησή, εξασφαλίζοντας 3.887.813 ευρώ μόνο για την καθαριότητα από τα προγράμματα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” και “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ“.

ΔΕΙΤΕ, στο τέλος του κειμένου, τους πίνακες με την πραγματικότητα που αφήσαμε στη νέα διοίκηση.

Αγνοεί παντελώς πως με αυτά τα χρήματα θα έχει στην διάθεση του το επόμενο διάστημα νέα απορριμματοφόρα, οχήματα και εξοπλισμό που θα συνεισφέρουν και θα τον διευκολύνουν τα μέγιστα ώστε να κάνει την δουλειά του.
Όπως προκύπτει, ο μοναδικός «σχεδιασμός» της νέας Δημοτικής Αρχής στην καθαριότητα, είναι να αναμετρηθεί με το παρελθόν και όχι με τα προβλήματα της πόλης, ώστε να παραδώσει αμαχητί τις υπηρεσίες της καθαριότητας στα κοστοβόρα και αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενα χέρια της ιδιωτικοποίησης.

– Πώς άραγε σκέφτεται να καλύψει αυτά τα παραπάνω έξοδα;
– Με αύξηση δημοτικών τελών;

Εν ολίγοις, πάμε και όπου βγει…

Εμείς, οφείλουμε να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα της πόλης και να αναπτύξουμε την αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Σοβαρή, τεκμηριωμένη και ανένδοτη.
Αντιπολίτευση με προτάσεις και λύσεις και όχι με τοξικότητα και λαϊκισμό όπως την προηγούμενη περίοδο.

Οι εκλογές έληξαν πριν 4 μήνες.
Όλοι κριθήκαμε και προχωράμε μπροστά.
Την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Ψυρρόπουλος κήρυξε και τη λήξη της περιόδου χάριτος.
Πολύ σύντομα θα λήξει και το παραμύθι της καμένης γης.

Η πόλη μας δεν μπορεί να οπισθοχωρήσει στην αλαζονεία, στον διχασμό, στην άγνοια και στον κίνδυνο.

Αποστόλης Στασινόπουλος
Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ηλιούπολης

* Ο Αποστόλης Στασινόπουλος γεννήθηκε το 1993, μεγάλωσε και ζει στην Ηλιούπολη.
Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Το 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης “Συνεργοί με την Ηλιούπολη” και από τον Σεπτέμβρη του 2019 ανέλαβε αντιδήμαρχος της νέας δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Γ. Χατζηδάκη.
Διετέλεσε διαδοχικά αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας και Αδέσποτων Ζώων.
Υπήρξε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής την περίοδο 2020-2022 και μέλος της Επιτροπής ποιότητας ζωής και οικονομικής επιτροπής την περίοδο 2019-2023.

Παράρτημα – Οι πίνακες με το πραγματικό έργο της διοίκησης Χατζηδάκη, που βρίσκει έτοιμο η νέα διοίκηση:

“ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” – Η διακήρυξη του διαγωνισμού ύψους 1.350.360 ευρώ για απορριμματοφόρα, πλυντήριο κάδων κλπ, όπως φαίνονται στους πίνακες, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ έπειτα από ώριμη μελέτη της υπηρεσίας. Η σύμβαση υπογράφθηκε στις 19/4/2023 ενώ τους τελευταίους 3 μήνες παραλαμβάνονται τα οχήματα.
“ΤΡΙΤΣΗΣ” – ΥΠΟΕΡΓΟ 1Α: Η διακήρυξη του διαγωνισμού ύψους 2.662.813 ευρώ, για απορριμματοφόρα, οχήματα για την μεταφόρτωση, οικιακούς κάδους και γωνιές ανακύκλωσης, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, έπειτα από ώριμη μελέτη της υπηρεσίας.
Η σύμβαση θα υλοποιηθεί εντός του 2024.

“ΤΡΙΤΣΗΣ” – ΥΠΟΕΡΓΟ 1Β: Η διακήρυξη του διαγωνισμού ύψους 2.662.813 ευρώ, για απορριμματοφόρα, οχήματα για την μεταφόρτωση, οικιακούς κάδους και γωνιές ανακύκλωσης, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, έπειτα από ώριμη μελέτη της υπηρεσίας.
Η σύμβαση θα υλοποιηθεί εντός του 2024.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο