Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΘ. Παπαδάτος: Γιατί ξεπάγωσε η διοίκηση το αίτημα για άδεια εργασιών περί...

Θ. Παπαδάτος: Γιατί ξεπάγωσε η διοίκηση το αίτημα για άδεια εργασιών περί το ΚΥΤ;

Χωρίς απάντηση οι ερωτήσεις του Θ. Παπαδάτου.
Ο συνήθως ήρεμος Θοδωρής Παπαδάτος ανέβασε τους τόνους σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του ΔΣ της προηγούμενης Παρασκευής.
Αιτία ο τρόπος αντιμετώπισης των αιτημάτων του από τη διοίκηση του Δήμου.
Χαρακτηριστικά, διατυπώνοντας την ερώτησή του για την περίπτωση των έργων στο ΚΥΤ, τόνισε ότι εδώ και 7 ημέρες έχει ζητήσει γραπτώς ως δημοτικός σύμβουλος τα σχετικά έγγραφα, χωρίς καμία απάντηση και ότι ενώ η αίτηση τομής του ΔΕΔΔΗΕ που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2022, χωρίς να εγκριθεί, τώρα με το νέο έτος η νέα διοίκηση την ξεπάγωσε…

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της οργισμένης τοποθέτησης του Θ. Παπαδάτου:

Είναι πολιτικά απαράδεκτο ένας δημοτικός σύμβουλος να στέλνει γραπτώς αίτημα για να του χορηγηθούν έγγραφα, εδώ και 7 ημέρες και να μην παίρνει την παραμικρή απάντηση.
Τι άραγε περιμένετε, να μου τα δώσετε με βάση τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας σε δύο μήνες;
Για ένα τέτοιο θέμα το οποίο έχει κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο, στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, στο πρωτόκολλο, στην τεχνική υπηρεσία και δεν υπάρχει απολύτως καμία απάντηση.
Ζητήσαμε να μας χορηγηθούν οι πολεοδομικές άδειες, δυνάμει των οποίων γίνονται τα συγκεκριμένα έργα, μια άδεια τομής, χωρίς καμιά απάντηση.
Πήγαμε μόνοι μας στην τεχνική υπηρεσία και κατάφερα να επισκοπήσω γρήγορα το τι στο καλό συμβαίνει εκεί.
Λοιπόν ούτε υπεύθυνη δήλωση υπάρχει από κανέναν αρμόδιο του ΔΕΔΔΗΕ για απολύτως τίποτα παρά μόνο μία μικρή υποσημείωση στο σώμα ενός e-mail, κάποιου που δεν γνωρίζουμε καν αν δεσμεύει τη ΔΕΔΔΗΕ, που λέει και προσοχή σε αυτό ότι δεν σχετίζονται οι εργασίες με επέκταση του ΚΥΤ.
Πέραν τούτου όμως υπάρχει και κάτι άλλο είδα ότι το αίτημα και σε αυτό θέλω να είμαι δίκαιος είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ Ε τον Δεκέμβριο του 2022, από τότε ως σήμερα είχε παγώσει φαίνεται να ξεμπλοκάρει ενδεχομένως να μας πει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων για ποιο λόγο φαίνεται να ξεμπλοκάρει τον Φεβρουάριο του 2024.
Με ποια πολιτική νομιμοποίηση λαμβάνεται τέτοια απόφαση θεωρείς να έχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο
Χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση χωρίς να γνωρίζει η κοινωνία το τι στο καλό γίνεται απλώς να γίνονται έργα εν κρυπτώ .

Θα πρέπει σήμερα να εισαχθεί ως έκτακτο θέμα και ευελπιστώ σε αυτό να συμφωνήσει και το σύνολο της αντιπολίτευσης και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις.
Συζητάμε 20 χρόνια, έχουμε ομόφωνα ψηφίσματα περί απομάκρυνσης του υφιστάμενου και μη αναβάθμισή του, σήμερα ήρθε η ώρα να περάσουμε στο επόμενο στάδιο και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Παρ’ ότι ο Δήμαρχος πήρε αμέσως το λόγο για να απαντήσει, περί των ερωτημάτων αυτών απάντηση δεν υπήρξε, πέραν των γενικών διακηρύξεων περί σταθερών και καθαρών διακηρυγμένων θέσεων του για το ΚΥΤ…
Τέλος, έτσι για την ιστορία, δεν έγινε δεκτό να συζητηθεί το θέμα, παρά την παρουσία πολιτών και την επιμονή σχεδόν όλων των παρατάξεων, αλλά παραπέμφθηκε για την Μεγάλη Τρίτη σε έκτακτο ΔΣ, για το οποίο, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει δημοσιευτεί πρόσκληση.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο