Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσεις"Μετά μουσικής διαμαρτυρία" στην Ηλιούπολη κατά του ΚΥΤ

“Μετά μουσικής διαμαρτυρία” στην Ηλιούπολη κατά του ΚΥΤ

του Θάνου Κατσώνη
Ο ήλιος, η ζέστη και το όχι και πολύ κατάλληλο της ώρας, τελικά δεν πτόησαν όσους συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, για την παραμονή του ΚΥΤ δίπλα σε σπίτια, σχολεία και αθλητικούς χώρους της πόλης μας, κόντρα στις αποφάσεις του ΣΤΕ και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Με σκηνικό φόντο τις ολάνθιστες πικροδάφνες του προαύλιου του 14ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης και τη μουσική φροντίδα της “Πλατείας Τέχνης”, με πολλά “τραγούδια με …νόημα”, κρατήθηκε αδιάλειπτο το ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων, που αναζήτησαν προστασία από τον ισχυρό ήλιο στη σκιά που πρόσφερε η απέναντι ψηλή μάντρα με τις βουκαμβίλιες.
Παραβρέθηκαν αρκετοί αιρετοί, νυν και πρώην, μεταξύ των οποίων διακρίναμε, τον Θοδωρή Παπαδάτο, επικεφαλής της “ΗΛΙΟΥ-πόλις-Ανθρώπινη Πόλη”, τον Αλέξανδρο Μπουγά της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης” και τον Γιώργο Χατζηδάκη της παράταξης “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη”, πρώην δημοτικούς συμβούλους, την Τασία Τσατσούλη, τον Απ. Στασινόπουλο, αρκετούς παλιούς Ηλιουπολίτες που είχαν συμμετάσχει το 2002 στους αγώνες κατά του ΚΥΤ, μέλη τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων καθώς και φίλους και μέλη κομμάτων κυρίως από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και ανένταχτους.

Υπήρχαν ωστόσο ηχηρές τοπικές παραταξιακές και κομματικές απουσίες, ενώ προς το τέλος της εκδήλωσης προσήλθε για λίγο και ο νέος Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στ. Ψυρρόπουλος με συνεργάτη του.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας συγκεντρώνονταν υπογραφές στήριξης του ψηφίσματος, το οποίο διάβασε στο τέλος ο έχων το μουσικό πρόσταγμα Φίλιππος Πασσαλίδης.
Η εκδήλωση έκλεισε με το γνωστό πια τραγούδι “Έπεσα απ’ τα σύννεφα” του Σπύρου Γραμμένου, που διακωμωδεί τα της πολιτικής, με μικρές στιχουργικές παρεμβάσεις της στιγμής που έκριναν τον τρόπο με τον οποίο έχουν διαχρονικά αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ΚΥΤ, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές:
…«Άκου βρε τι έπαθα, έπεσα απ’ τα σύννεφα, με αυτά που έμαθα, έπεσα απ’ τα σύννεφα»….

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο