Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑ"Τέμπη, Πρέσπες, Ακρίβεια", οι 3 χαίνουσες πληγές της Νέας Δημοκρατίας

“Τέμπη, Πρέσπες, Ακρίβεια”, οι 3 χαίνουσες πληγές της Νέας Δημοκρατίας

Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη
Τραυματισμένη οδεύει η Νέα Δημοκρατία προς τις ευρωεκλογές, κάτω από το βάρος κοινωνικών, πολιτικών κι οικονομικών γεγονότων, που έχουν ενοχλήσει αφάνταστα την ελληνική κοινωνία, ερεθίζοντας δυσάρεστα την αίσθηση ασφάλειας της ζωής του πολίτη, την εθνική ευαισθησία και την καθημερινή ατομική μάχη για αξιοπρεπή διαβίωση.

  1. “Το τραγικό δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών το 2023”, δεν “ακούμπησε” τη ΝΔ στις περσινές βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες βγήκε τροπαιούχος με 41%, ποσοστό που ακόμα το κραδαίνει προς όλους όσους την αμφισβητούν.
    Σχεδόν όλοι τότε εκτιμήσαμε ότι τελικά το διαχειρίστηκε επιτυχημένα, παίρνοντάς το πάνω του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
    Ήρθαν όμως οι 1.340.000+ υπογραφές στο ψήφισμα, που ταρακούνησαν την κοινωνία. Ακολούθησαν οι πληροφορίες από τις έρευνες που έκαναν οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών, αρχικά οι ενδείξεις και μετά οι αποδείξεις για το (αόρατο για τις αρχές) εκρηκτικό ξυλόλιο και τα βιαστικά ξεμπαζώματα-μπαζώματα, που “εξαφάνισαν” ίχνη και στοιχεία, για να καταλήξουμε στη συρρίκνωση των ευθυνών από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τις νέες μηνύσεις των συγγενών κατά πολιτικών, που έφθασαν “με καθυστέρηση” στη Βουλή, “συμπτωματικά” μια μέρα πριν κλείσει, 15 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές.
    Ακόμα και ο πιο πιστός οπαδός της ΝΔ ,μπορεί να “καταπίνει” τα πολιτικά λάθη και την κυβερνητική εικονική πραγματικότητα, αλλά για θέματα ζωής και μάλιστα παιδιών, μπορεί να αντιδράσει εντυπωσιακά, σιωπηλά ή με βροντές, κρυφά ή φανερά και να δώσει τουλάχιστον ένα καλό μάθημα στην κυβερνητική διαχείριση και την σιγουριά της.

2. “Η Συμφωνία των Πρεσπών” μπορεί να πέρασε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του κόστισε τελικά πολύ ακριβά εκλογικά το 2023. Tώρα η κυβέρνηση της ΝΔ δυσκολεύεται να πείσει, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν ήταν και είναι κατά της Συμφωνίας, αλλά πρέπει να τηρηθεί για να είναι και κυρίως να φαίνεται η Ελλάδα, ως σοβαρό κράτος με κρατική συνέχεια…
Αμφιβάλλουμε αν οι απλοί ψηφοφόροι της ΝΔ μπορούν ή θέλουν να ασχοληθούν με αυτές τις …λεπτομέρειες και να αξιολογήσουν θετικά αυτές τις ακροβασίες.
Πολιτική κατραπακιά έλαβε και το σοσιαλιστικό κόμμα της γειτονικής χώρας, στις πρόσφατες εκλογές αφού το αδελφό κόμμα της ΝΔ, το λαϊκό δεξιό ΒΜΡΟ-DPMNE, έλαβε 41% και το σοσιαλιστικό SDSM με το ζόρι 15% στις βουλευτικές, ενώ στις προεδρικές, οι υποψήφιοί τους στον πρώτο γύρο πήραν αντίστοιχα 40% και 20% αλλά στον δεύτερο υπερίσχυσε τελικά η υποψήφια του ΒΜΡΟ-DPMNE κα Σιλιάνοφσκα, με 65%.
Παρατηρούνται παράλληλες και παρόμοιες πολιτικές εξελίξεις, όπου και στις δύο χώρες, αφού οι κεντροαριστεροί “τέλειωσαν τη δουλειά προς όφελος του ΝΑΤΟ”, τελικά πέρασαν στα αζήτητα και αγωνίζονται να κρατηθούν όρθιοι. Η Βόρεια Ελλάδα, πάντα πιο σκληρή στα εθνικά θέματα, θα «πονέσει» πολύ τη ΝΔ, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα της συγχωρήσει τις παλινωδίες της στο θέμα της Συμφωνίας και το ρίξιμο του μουντζούρη στον ΣΥΡΙΖΑ, για τα μνημόνια που δεν ψηφίστηκαν έγκαιρα στη Βουλή, κλπ.

    3. Η “Ακρίβεια” τέλος, δεν γνωρίζει κομματικές προτιμήσεις και όλοι οι ψηφοφόροι ανεξάρτητα από το «χρώμα» τους, πληρώνουν κάθε μέρα και πιο ακριβά τα απαραίτητα ψώνια τους.

    Η κυβέρνηση, όσο και αν ρίχνει το φταίξιμο στην εισαγόμενη ακρίβεια, στην ενεργειακή κρίση, στην Ουκρανία, το Ισραήλ και τους Χούθι ή και στον …Χατζηπετρή, τελικά θα τραυματιστεί από την ίδια τη σκληρή πραγματικότητα, που χαλάει την κυβερνητική σούπα…

    Η τιμή της βενζίνης, του αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, των ζαρζαβατικών και των τροφίμων από τα μάρκετ και τις λαϊκές, πονάνε καθημερινά τον πολίτη και αμφιβάλλουμε ότι θα συγχωρεθεί από τον ψηφοφόρο, που έτσι κι αλλιώς θα ψηφίσει πιο χαλαρά, γνωρίζοντας ότι δεν ψηφίζει για κυβέρνηση, αλλά για να στείλει ένα σκληρό μήνυμα!

      Για να δούμε τελικά, θα αποδειχθεί κυρίαρχη και νικήτρια, για άλλη μια φορά, η επικοινωνιακή κυβερνητική καταιγίδα στα «ανεπηρέαστα» τηλεοπτικά κανάλια μαζί με την ακριβή πλημμυρίδα κυβερνητικής διαφήμισης σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα;
      Το τριπλό κακό «Τέμπη – Πρέσπες – Ακρίβεια» θα κοστίσει τελικά στη Νέα Δημοκρατία;

      Θάνος Κατσώνης
      Ηλιούπολη 3 Ιουνίου 2024

      RELATED ARTICLES

      Most Popular

      Recent Comments

      Μετάβαση στο περιεχόμενο