Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΔήμος ΗλιούποληςΣυνεχίζεται η 21η Έκθεση Βιβλίου στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης με παράλληλες εκδηλώσεις

Συνεχίζεται η 21η Έκθεση Βιβλίου στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης με παράλληλες εκδηλώσεις

Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου η φετινή 21η Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών της πόλης μας, με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία, καθημερινά από 20:00 έως 23:00, που παρά τον καύσωνα που επικρατεί, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού.
Αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για να διαλέξουν οι επισκέπτες βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαδραστικές αφηγήσεις, παρουσιάσεις και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τους συγγραφείς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Στη χώρα των Ζάρζα, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν παραδώσει την τύχη τους στα χέρια άπληστων ανθρώπων. Ώσπου ένα πρόβατο, ο Αρνής, αποφασίζει να αναλάβει δράση. Πώς όμως να ξεσηκώσει τα φρούτα και τα λαχανικά που υποφέρουν από την αλόγιστη χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων; Πώς να τα πείσει να δραπετεύσουν όλοι μαζί από τη φάρμα;
Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμιτζάκη θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Επανάσταση στη χώρα των Ζάρζα» και θα μιλήσει με τα παιδιά για την αξία της υγιεινής διατροφής, της συλλογικότητας και της ελευθερίας.
Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο, Εκδόσεις Κέδρος
21:00: Η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου, που σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της «Να ξεμπερδεύουμε με τον Αντίνοο». Θα γίνει η οδηγός μας σε ένα κόσμο γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές, κρυμμένα μυστικά, γέλιο και συγκίνηση. Για να καταλάβουμε όλοι μαζί το πόσο σημαντική είναι η αγάπη, η φιλία και οι δεύτερες ευκαιρίες.
Βιβλιοπωλείο Το Μολύβι, Εκδόσεις Ψυχογιός
20:00-22:00: Η συγγραφέας Βίκυ Μωραγιάννη, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Μαύρο γκλίτερ», θα βρίσκεται μαζί μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και να υπογράφει τα βιβλία της.
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Μίνωας

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Η συγγραφέας κ. Ευφροσύνη Κακογιαννάκη – Λιβανίου παρουσιάζει το βιβλίο της «Αγκαλιάζοντας τα παιδιά με παραμύθια». Μας μεταφέρει με τη δύναμη της πίστης, της αγάπης και της ελπίδας μηνύματα ανθρωπιάς για μικρούς και μεγάλους.
Ομιλητές: κ. Κατερίνα Μαρκουλάκη και κ. Κατερίνα Γαβαλά.
Βιβλιοπωλείο το Σχολικό
21:00: Το Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου και οι εκδόσεις Κάκτος έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου (The Mythologist) «Εγχειρίδιον Μυθικών Πλασμάτων». Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου, Εκδόσεις Κάκτος
20:00 – 22:00: Ο συγγραφέας Βάιος Κουκκόνης θα βρίσκεται μαζί μας και θα υπογράφει το βιβλίο του «Κυνήγι τρούφας».
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Ο συγγραφέας Λάμπρος Στεμνής θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Ήλιος μου». Ο «Ήλιος μου» είναι μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης. Μια περιπέτεια γύρω από τη φιλία, την αγάπη, την αυτοθυσία και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.
Βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος – Εκδόσεις Πεδίο
21:00: Η συγγραφέας Μαρία Δήμου -Κελλάμη, θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Οδοιπορικό στη Νήσο Λέσβο». Θα ταξιδέψει και θα ξεναγήσει το κοινό της στο καλαίσθητο νησί, όπου η εικαστική τέχνη και οι ξακουστές Μονές των Αγίων έχουν συναντηθεί σε μια αρμονική συντροφιά. Στα Κάστρα και τους αρχαιολογικούς χώρους ξετυλίγεται η μακραίωνη ιστορία τους.
Βιβλιοπωλείο Το σχολικό – Εκδόσεις Tremendum

20:00 – 22:00: Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Ο τελευταίος κρίκος», θα είναι κοντά μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και να υπογράψει τα βιβλία της.
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Μίνωας

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00: Ο Ηλιουπολίτης συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ιωάννης Καρράς παρουσιάζει το βιβλίο του «Μέλλοντος Αναδρομή 2074», ένα βιβλίο για το μέλλον αλλά και μια επιστημονική διατριβή για το σήμερα, μια κατάθεση του συγγραφέα για τον κόσμο που διαπνέεται από όραμα και ειλικρινή στοχασμό.
Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00: Όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του. Με το βιβλίο του «Οι Κορυφές μέσα μας» και μέσα από 18 ιστορίες, ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος μάς οδηγεί από το χέρι σε ένα ταξίδι πίστης και ελπίδας, με αφηγήσεις που σε αφήνουν εσύ να αποφασίσεις, αν τελικά κρατάς στα χέρια σου ένα μυθιστόρημα ή μία προσωπική κατάθεση εμπειριών ζωής. Ας ξεκινήσει αυτό το ταξίδι με τον ίδιο τον συγγραφέα να μάς βοηθά δια ζώσης να κάνουμε το πρώτο μας βήμα.
Βιβλιοπωλείο Το Μολύβι – Εκδόσεις Άγκυρα

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Διαδραστική εκδήλωση για παιδιά, με αφορμή τη δημοφιλή σειρά βιβλίων του Γίργκεν Μπάνσερπους «Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ».
Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο
20:00 – 22:00: Η συγγραφέας Ελευθερία Μεταξά με αφορμή το νέο της βιβλίο «Η κόρη της λήθης» θα βρίσκεται κοντά μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει τα βιβλία της.

Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο-Εκδόσεις Μίνωας

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00: Ποιος είναι ο «Πρίγκιψ του δεύτερου ορόφου»; Τι συνέβη στη σύγχρονη «Τροία»; Ο Άρης Σφακιανάκης και η Ηρώ Σκάρου, με αφορμή τα πρόσφατα μυθιστορήματά τους, συνομιλούν και συναντούν φίλους και αναγνώστες.
Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο-Εκδόσεις Κέδρος
20:30-22:30: Η συγγραφέας Γερακίνα Μπουρίκα θα βρίσκεται στο περίπτερο του Βιβλιοπωλείου Περί Βιβλίου, θα συνομιλεί με τους αναγνώστες και θα υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της «Ολέθρια Μυστικά».
Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου – Εκδόσεις Κάκτος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00: Ελάτε μικροί και μεγάλοι στο «Σχολείο της ζούγκλας», για να μάθουμε κοκορίστικα και τη γλώσσα της αγάπης. Πρόκειται για ένα όμορφο ταξίδι μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο ενσυναίσθησης, με οδηγό την παιδαγωγό – συγγραφέα Ελισάβετ Αγόρου στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα.
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή

21:00: Τέσσερις υποθέσεις αναδύονται από τη δολοφονία, που καλείται να διαλευκάνει ο αστυνόμος Παβέρης ένα βροχερό βράδυ στον δρόμο Φάραγγα – Παροικιάς. Τέσσερις ιστορίες στριφογυρνούν σε δίνη στο κεφάλι του. Μόνο μία είναι παράταιρη• αυτή που κρύβει πίσω της τη λύση. Ένας, δύο, τρεις φόνοι. Θα προλάβει να αποτρέψει τον τέταρτο;
Η Τέση Παπαθανασίου, με την όμορφη παρέα της, θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αναλόγιο να συνομιλήσει με τους αναγνώστες για το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα «Υποξία» (Εκδόσεις Νίκας).

20:00 – 22:00: Ο συγγραφέας Γιώργος Καστέλλης θα επισκεφτεί την έκθεσή μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει τα βιβλία του «Ερωσφόρος» και «Old Soul».
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Η συγγραφέας – παιδαγωγός Μυρσίνη Καρναβά παρουσιάζει το βιβλίο της «Ο Μοναχούλης Αγκαθούλης», μια ιστορία που μιλάει για την διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό. Προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους μέσα από την αφήγηση, τη συζήτηση και παιχνίδια ενσυναίσθησης να ζήσουν το μαγικό ταξίδι του σκαντζοχοιράκου προς την αποδοχή.
(Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου – Εκδόσεις Ηράκλειτος)
21:00: Η συγγραφέας Μαρία Δαμιανάκου παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Ηθικός αυτουργός… εγώ».
Ένα βιβλίο που εστιάζει στον ανθρώπινο πόνο μέσα από κοινωνικές και μεταφυσικές προεκτάσεις. Οι ήρωες αυτής της ιστορίας έχουν ένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους. Βιώνουν τον πόνο σε όλες του τις μορφές.
Θα αντέξουν, άραγε, στον χρόνο; Ή θα βιώσουν τη δική τους ηθική, ψυχική και σωματική πτώση;
Ομιλήτριες η κ. Έφη Κοκκίνη, συγγραφέας, επιμελήτρια κι αρθρογράφος και η κ. Νίνα Σαβινά, συγγραφέας – δημοσιογράφος και κάτοχος διπλώματος εγκληματολογικής ψυχολογίας.
Βιβλιοπωλείο Σχολικό

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο