Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΗ "Ρευματοκλοπιάδα" ακόμα καλά κρατεί…

Η “Ρευματοκλοπιάδα” ακόμα καλά κρατεί…

του Θάνου Κατσώνη
Το χρονικό της ιστορίας που ταλαιπώρησε και δίχασε την τοπική κοινωνία και εκ του αποτελέσματος, μάλλον ωφέλησε τελικά τον κ. Ψυρρόπουλο, επανέρχεται στην επικαιρότητα, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και την έκδοση “αθωωτικής” – κατά τον δήμαρχο – απόφασης.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια στις αρχές Απριλίου 2023, όταν ο κ Ψυρρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την αγαπημένη του έκφραση “ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ(*), στην οποία υποστήριζε ότι “κυκλοφορούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ανυπόγραφα δημοσιεύματα για Υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης που εμπλέκεται σε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή, δεν αναφέρουν κανένα δημόσιο έγγραφο, δε φέρουν καμία υπογραφή, καμία απόδειξη, αλλά εξαπολύουν λάσπη σε όσους φέρουν την ιδιότητα του Υποψηφίου Δημάρχου“.
Εκεί διαβεβαίωνε προσωπικά «ότι δεν έχει λάβει ποτέ μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ και ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, όπως συκοφαντικά αναπαράγεται και ότι δεν υπήρχε περίπτωση διαπιστωμένης ρευματοκλοπής». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)

Το θέμα αυτό αναζωπυρώθηκε και πήρε μεγάλη διάσταση, τις παραμονές των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 με στοιχεία και έγγραφα, που δημοσιεύτηκαν σε δύο ιστότοπους μεγάλης απήχησης, “documentonews.gr” και “otanews.gr“, που μπορείτε να διαβάσετε αντίστοιχα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Υποθέτουμε ότι, αφού οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις είναι ακόμα αναρτημένες στα συγκεκριμένα σάιτ, ο θιγόμενος τότε υποψήφιος και σήμερα δήμαρχος Ηλιούπολης, είτε δεν προχώρησε σε νομικές ενέργειες, είτε αυτές απέβησαν άκαρπες…

Με νέα ανακοίνωσή του τότε κατήγγειλε ότι “εκατοντάδες Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες, έλαβαν το βράδυ των εκλογών από κατασκευασμένη ψεύτικη ηλεκτρονική διεύθυνση email με άγνωστο αποστολέα, ψεύτικα έγγραφα χωρίς σφραγίδες και με ψευδή συκοφαντικό τίτλο γύρω από το όνομά μου που με διαβάλλει” και στη συνέχεια ανέφερε εμφαντικά ότι “δεν υπάρχει εκκρεμής δικογραφία για ρευματοκλοπή στο όνομά του“… (*) (Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσή του ΕΔΩ)

Η “είδηση”, όπως ήταν φυσικό, αναπαράχθηκε σε διάφορα προφίλ και ομάδες του facebook και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, συζητήσεις και σχόλια… και όπως ήταν φυσικό εκδόθηκε νέα ανακοίνωση και στην οποία μεταξύ άλλων παρέθετε το λευκό ποινικό μητρώο του, έγγραφο από την εισαγγελία που διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει εκκρεμής δικογραφία για ρευματοκλοπή στο όνομά του, μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου και διάφορα εξώδικα (που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ).

Στις 14 Οκτωβρίου 2023, δηλαδή την παραμονή των επαναληπτικών εκλογών, επιδόθηκε “Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία” του κ. Ψυρρόπουλου, σε στελέχη της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, όπου μεταξύ άλλων έγραφε:

  • Επιδοθήκατε σε αλλεπάλληλες κοινοποιήσεις δημοσιευμάτων που προκαλέσατε κατηγορώντας με για ρευματοκλοπή στην προσπάθειά σας να προστατεύσετε δικά σας προσωπικά συμφέροντα για να μην χάσετε τις θέσεις σας κοντά στον νυν δήμαρχο. (*)
  • Φροντίσατε σε κάθε γειτονιά, να με συκοφαντείτε προεκλογικά τάχα για ρευματοκλοπή που δήθεν έχω διαπράξει…
  • Γνωρίζετε καλά ότι η ρευματοκλοπή είναι ποινικό αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται στο άρθρο 372 Π.Κ. (*) Όταν λοιπόν αναγράφεται σε ένα άρθρο ότι κάποιος κλέβει ρεύμα αναμένεται να δει κανείς ένα κατηγορητήριο από την Εισαγγελία με παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο για την συγκεκριμένη πράξη. Κανένα τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει (*).
  • Όσοι επέλεξαν να το κάνουν ή να το αναπαράξουν γνωρίζουν καλά ότι με αυτή την επιλογή παραποιούν σκόπιμα την αλήθεια, έχοντας παραβιάσει οι ίδιοι πρώτοι την νομοθεσία, ενώ την ίδια στιγμή έχουν διαπράξει ποινικώς κολάσιμες πράξεις και κατέληγε ότι:
  • Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την τιμή μου ζητώντας δικαίωση στα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια και αξιώνοντας να καταβληθεί ως χρηματική αποζημίωση το ποσόν των 100.000 ευρώ για την αρχική και έκαστη αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή. (*)
  • Αθήνα 13-10-2023, ο εξωδίκως δηλών, ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για λόγους που σχετίζονται με τον προσωπικό μου κώδικα ηθικής και τον τρόπο που λειτουργώ πολιτικά, δεν θέλησα να αναδημοσιεύσω τότε και να σχολιάσω τις συγκεκριμένες κατηγορίες κατά του κ. Ψυρρόπουλου.
Παραδόξως, για άγνωστο σε μένα λόγο, απέστειλε στο προσωπικό μου μέιλ το συγκεκριμένο εξώδικο, παρά το γεγονός ότι είχα παραιτηθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν από την θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2022.
Το τονίζω αυτό, για την περίπτωση που θα παραξενευτεί, από πού γνωρίζω το περιεχόμενό του.

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν, ο κ. Ψυρρόπουλος κέρδισε την μάχη και εξελέγη δήμαρχος και από ότι φάνηκε η υπόθεση αυτή εκτιμάται ότι δεν τον έβλαψε καθόλου εκλογικά, πέραν της αρνητικής επίδρασης στους πολίτες για την ποιότητα της πολιτικής διαμάχης, που ίσως ενίσχυσε την αποχή.
Ο καιρός πέρασε και μετά από 6 μήνες της νέας δημοτικής αρχής επανήλθε στην δημοσιότητα την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του ΔΣ Ηλιούπολης

Τι «συνταρακτικό» έγινε εκείνη την ημέρα;
Στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, στην Αίθουσα 5, στο Κτίριο 9, εκδικάστηκε η υπόθεση Ε24/1924/32961/2024 με κατηγορούμενο τον κ. Ψυρρόπουλο Ευστάθιο με όνομα πατρός Απόστολο, για ΚΛΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ (άρθρα 372, παρ. 1, περ α-2 και 98, παρ 1 και 2 ΠΚ). (*)
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν: ΑΘΩΟΣ ο κατηγορούμενος… (που προφανώς απαλλάχθηκε από την δίωξη επειδή πλήρωσε ότι του είχε καταλογιστεί…) (*)

Το θέμα ανακινήθηκε κατά την συνεδρίαση του ΔΣ, όταν απαντώντας ο κ. Θοδ. Παπαδάτος σε μειωτικές αναφορές του κ. Ψυρρόπουλου για την επαγγελματική του δραστηριότητα, είπε ότι γνωρίζει τι συνέβη σήμερα στο κτίριο 9, αλλά για λόγους αξιοπρέπειας αρνήθηκε να σχολιάσει…

Ακολούθησε μια πανηγυρική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ψυρρόπουλου, για την αθώωσή του από το Δικαστήριο στην οποία έδωσε “πολιτική” ερμηνεία και συγκεκριμένα ότι “έξι μήνες από τότε που η παράταξή μας ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, με ένα Δήμο προβληματικό οικονομικά (με μεγάλα ελλείμματα), οργανωτικά και λειτουργικά, η αντιπολίτευση, διεξάγει έναν αγώνα απαξίωσης της Δημοτικής Αρχής χωρίς επιχειρήματα και αντιπροτάσεις, με ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Δημάρχου σε προσωπικό επίπεδο και εξαντλεί την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο σε άσκοπες προσωπικές επιθέσεις“.
Επανάφερε δε, το ζήτημα της ρευματοκλοπής αναφέροντάς ότι “η αθώωση του Δημάρχου από την Δικαιοσύνη για τις υποτιθέμενες «ρευματοκλοπές», κλπ, φαίνεται πως δεν αρέσουν στην αντιπολίτευση“. (*)
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ:

Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη, όπου αναφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας ότι:
Φροντίσαμε να μην κάνουμε καμία αναφορά αυτές τις μέρες για την υπόθεση της ρευματοκλοπής αναμένοντας από τον ίδιο τον κ. Ψυρρόπουλο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του λέγοντας την αλήθεια στον λαό της πόλης.
Δυστυχώς, εκτός από την λογική, ηττήθηκε και η αξιοπρέπεια.
Κ. Ψυρρόπουλε απαντήστε έστω και για πρώτη φορά με ειλικρίνεια.
Απαλλαχτήκατε γιατί δεν διαπράξατε ρευματοκλοπή ή επειδή πληρώσατε όλα τα πρόστιμα που σας επιβλήθηκαν για τη ρευματοκλοπή;

Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο και την ποινική δίωξη που σας ασκήθηκε μαζί με την απόφαση του δικαστηρίου. Αν σας ενδιαφέρει τόσο η διαφάνεια, σας καλούμε να τα βγάλετε όλα στο φως της δημοσιότητας, ειδάλλως θα μείνετε για πάντα στο σκοτάδι”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ

Αμέσως μετά κυκλοφόρησε νέα ανακοίνωση του κ. Ψυρρόπουλου με την οποία πανηγύρισε πάλι για τη δικαίωσή του στο δικαστήριο, αναφέροντας ότι:
Ήταν πάνω απ’ όλα ΗΘΙΚΟ ζήτημα για εμένα και σήμερα με την ΠΛΗΡΩΣ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ προσωπικά, αλλά και μέσα από εσάς που περιφρονήσατε την ξεκάθαρη δυσφήμηση των συστημάτων της Ηλιούπολης για δήθεν ρευματοκλοπή.
Επρόκειτο για ένα κατασκευασμένο ψεύδος με ηθικούς αυτουργούς και φυσικούς, που έλαβαν άνωθεν εντολές, υποκινήθηκαν άνθρωποι με σκοπιμότητες και προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου και να παραπλανήσουν τον κόσμο της Ηλιούπολης.
Όσο για το κόστος, που πάλι παραποιώντας την πραγματικότητα επικαλούνται κάποιοι ότι πλήρωσα, αφορά το διαχειριστικό κόστος που σχετίζεται με τον έλεγχο της ΔΕΔΔΗΕ.
Ας ρωτήσουν επιτέλους κι ένα δικηγόρο(*) (Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωσή του)

Και τότε …χτύπησε ο μέχρι πρόσφατα, δικηγόρος και υπεύθυνος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, συνταξιοδοτηθείς κ. Ν. Καραβέλος, που με απλά νομικά επιχειρήματα εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει η «αθωωτική» απόφαση του Μονομελούς, που – νομικά – δεν δικαιολογεί καθόλου τους «πανηγυρισμούς»…
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό του ΕΔΩ

Την σκυτάλη των ανακοινώσεων πήρε ο κ. Δημ. Ευαγγέλου και με τίτλο “ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ“, πρότεινε, “να εκτονωθεί η κατάσταση και η υπόθεση να κλείσει οριστικά, με τη διεξαγωγή μιας ειλικρινούς συζήτησης περί διαφάνειας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Για να μην παραμείνει «μια ολόκληρη πόλη εγκλωβισμένη στις σκιές και στα ερωτήματα“.
Διατύπωσε δε με σαφήνεια το πραγματικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος, δηλαδή:
Εάν η αθώωση του Δημάρχου προήλθε λόγω μη-τέλεσης του αδικήματος ή επειδή καταβλήθηκε η αξία του ρεύματος και το πρόστιμο” και τον κάλεσε να παρουσιάσει “όλα τα στοιχεία της υπόθεσης που παρουσιάστηκαν και εκτιμήθηκαν από το δικαστήριο και αναλυτική αιτιολογία της απόφασης μαζί με τα πρακτικά της δίκης“.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσή του ΕΔΩ

Τον κύκλο των τοποθετήσεων έκλεισε ο Θοδωρής Παπαδάτος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ Πόλις, Ανθρώπινη πόλη» ανταποκρινόμενος στην δημόσια πρόκληση του κ. Ψυρρόπουλου, “ας ρωτήσουν επιτέλους κι ένα δικηγόρο” και με μακροσκελές νομικό και πολιτικό κείμενο, που δημοσιεύτηκε στο site “IlioupoliTimes”, κυριολεκτικά κονιορτοποίησε την επιχειρηματολογία του κ. Ψυρρόπουλου.
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το κείμενο ΕΔΩ.

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται το μέχρι σήμερα χρονικό της “Ρευματοκλοπιάδας” και τώρα μπορούμε να επιχειρήσουμε μια “αναψηλάφηση” της υπόθεσης, με όλες τις λεπτομέρειες, τις αντιφάσεις και τα ψέματα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη λογική και πολιτική ερμηνεία.

Στα σημεία του κειμένου με τον αστερίσκο (*) θα επανέλθουμε στο δεύτερο μέρος του κειμένου μας…

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Θάνος Κατσώνης
Ηλιούπολη 10 Ιουλίου 2024

-Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με επαγγελματική δραστηριότητα, μελέτες και επιβλέψεις ηλεκτρομηχανολογικών έργων αρχικά στο Τμήμα Η/Μ Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ και αργότερα ως ελεύθερος επαγγελματίας, με σχετική επιχειρηματική δραστηριότητα.
-Μέτοχος και διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγής τεχνικών υλικών και συσκευών θέρμανσης, κλιματισμού, ηλιακής ενέργειας και ΑΠΕ, στην Ελλάδα και υπερδεκαετή επιχειρηματική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.
-Σύμβουλος του Δημάρχου Γ. Χατζηδάκη, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2022, με αρμοδιότητα την επεξεργασία θέσεων για σημαντικά ζητήματα της Ηλιούπολης και υπεύθυνος στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης,.
-Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τεχνολογία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό και αρθρογραφεί τακτικά για δημοτικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο