Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΙστορίες της φωτιάς: Καταστράφηκε πλήρως η "Φάρμα της Αλεπούς" στη Σταμάτα

Ιστορίες της φωτιάς: Καταστράφηκε πλήρως η “Φάρμα της Αλεπούς” στη Σταμάτα

του Θάνου Κατσώνη

Η φάρμα βρίσκεται στην περιοχή Μακρυπούρι της Σταμάτας και ξεκίνησε μέσα από την αγάπη των ιδρυτών της για τη ζωή κοντά στη φύση.

Αφορά μικρούς και μεγάλους που θέλουν να περάσουν ποιοτικό χρόνο ανάμεσα σε ζώα, δέντρα και λουλούδια, να ασχοληθούν με δραστηριότητες που αφορούν αυτά ή τα εμπεριέχουν και να μάθουν νέα πράγματα, ως ενσάρκωση του ιδανικού της απλής, αρμονικής ζωής μέσα στην φύση.
Η Μαριάννα, ο Χρήστος και ο μικρούλης Ανδρέας είχαν κάνει μια προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν χώρο, που προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους πληθώρα ευκαιριών συνύπαρξης με τη φύση.
Ένας χώρος όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν, να παίξουν και να μάθουν.

Δυστυχώς, η Alopix farm χτυπήθηκε άγρια από την φετινή πυρκαγιά στην Αττική, που δημιούργησε απώλειες σε όλα τα επίπεδα, αφού κάηκαν σχεδόν όλα, σπίτι, παιδότοποι, στάβλοι, περιβόλια, κλπ.
Η φωτιά κατέστρεψε όλη αυτή την ομορφιά που η οικογένεια είχε δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το κτήμα καθώς το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς.
Όμως ακόμα κι αν κάηκαν τα πολύτιμα τους και κυρίως του μικρού Ανδρέα, η ελπίδα και το θάρρος για την Ζωή στην Φύση, είναι εδώ! Ζωντανή, δυνατή και ατόφια.

Οι ίδιοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Η “Alopix farm” παραμένει το σπίτι της φύσης και των πλασμάτων της.
Ένας τόπος που όλες οι ζωές ανθίζουν, χαίρονται η μία την άλλη και ομορφαίνουν.
Η βοήθεια σας είναι καθοριστική για να ξαναχτίσουμε τις ζωές όλων των πλασματων της που ευτυχώς, εγκαίρως προστατεύτηκαν και διασωθηκαν.
Η προσφορά μπορεί να είναι:
❤️ – Οικονομική βοήθεια στον αριθμό λογαριασμου Revolut : LT423250041157946026, όνομα δικαιούχου: Marianna Grigoropoulou
❤️ – Καρποφόρα γηγενή δέντρα και φυτά.
❤️ – Χειρωνακτική εργασία & συμμετοχή στη φύτευση, ως μια ωδή στην αναγέννηση του τόπου”.

Όποιος μπορεί, ας συνεισφέρει στην προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια της, γιατί εκτός από τα μεγάλα λόγια των …αρμοδίων, εκείνο που πραγματικά έχει μείνει στην κοινωνία είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη!
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Alopix Farm

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο