Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΜικροπολιτικές Ψυρρόπουλου, την ώρα που η ΚΕΔΕ εκπέμπει SOS για την οικονομική...

Μικροπολιτικές Ψυρρόπουλου, την ώρα που η ΚΕΔΕ εκπέμπει SOS για την οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων

του Θάνου Κατσώνη
Σε κάθε ευκαιρία ο Δήμαρχος Ηλιούπολης θέτει το ζήτημα της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Ηλιούπολης, δημιουργώντας κάκιστη εικόνα στους προμηθευτές και στην τοπική κοινωνία, για τον θεσμό που προΐσταται.
Αποκρύπτει πολιτικά, ότι η δεινή θέση στην οποία έχουν οδηγηθεί όλοι οι Δήμοι οφείλεται κατά κύριο λόγο στις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, της πανδημία και της ενεργειακής κρίσης. Με την τακτική της «παραλαβής καμένης γης», προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της διοίκησής του, να καταλάβει, να διαχειριστεί και να επιλύσει προβλήματα που λίγο-πολύ αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι και έχουν εκτοξευτεί από την αύξηση του μισθολογικού κόστους και την επιβολή του τέλους ταφής.
Οι πρόσφατες καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την ταυτόχρονη σπατάλη δαπανών για εξωτερικούς συμβούλους, περίεργες και δαπανηρές απευθείας αναθέσεις, αλλά και οι αυξήσεις στο κολυμβητήριο και στους αθλητικούς συλλόγους ενισχύουν τις εκτιμήσεις αυτές.

Σαν επιστέγασμα ήρθε προχθές η απόφαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδα – ΚΕΔΕ και η δραματική έκκληση του προέδρου της και Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, με την οποία ζητείται η άμεση καταβολή δύο εκτάκτων δόσεων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων – ΚΑΠ, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Τονίζεται δε, ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν οι Δήμοι να καλύψουν τα λειτουργικά τους, ώστε να προχωρήσουν στην κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2025. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό κείμενο.
Ακόμα η ΚΕΔΕ ζητά την άμεση άρση της αναστολής των προσλήψεων και την συνέχιση του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 55-67+, αφού χωρίς την απαραίτητη στελέχωση οι Δήμοι αδυνατούν να παρέχουν τις βασικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Η τακτική Ψυρρόπουλου, της επίρριψης των ευθυνών στους πρώην για κακή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, με προσωπικές αιχμές και υπαινιγμούς, δεν έχει καμία ισχύ, αφού μπροστά στους επίσημους θεσμούς της πολιτείας συνηγορεί με την άποψη της ΚΕΔΕ, ενώ σε λίγο δεν θα έχει και καμία αξία εφόσον ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων και χωρίς να έχει λάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία θα κληθεί να καταρτίσει τον δικό του προϋπολογισμό.

Θάνος Κατσώνης
Ηλιούπολη 30 Αυγούστου 2024

-Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με επαγγελματική δραστηριότητα, μελέτες και επιβλέψεις ηλεκτρομηχανολογικών έργων αρχικά στο Τμήμα Η/Μ Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ και αργότερα ως ελεύθερος επαγγελματίας, με σχετική επιχειρηματική δραστηριότητα.
-Μέτοχος και διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγής τεχνικών υλικών και συσκευών θέρμανσης, κλιματισμού, ηλιακής ενέργειας και ΑΠΕ, στην Ελλάδα και υπερδεκαετή επιχειρηματική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.
-Σύμβουλος του Δημάρχου Γ. Χατζηδάκη, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2022, με αρμοδιότητα την επεξεργασία θέσεων για σημαντικά ζητήματα της Ηλιούπολης και υπεύθυνος στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης,.
-Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τεχνολογία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό και αρθρογραφεί τακτικά για δημοτικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο