Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΛαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή "ξαναχτυπά"

Λαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή “ξαναχτυπά”

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης:

Η δημοτική αρχή με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς, έρχεται να επιβάλει αυξήσεις στις τιμές των αθλητικών προγραμμάτων του δήμου.

Το ζήτημα αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης το ανέδειξε ήδη από το Γενάρη όταν συζητιόταν ο προϋπολογισμός του δήμου όπου προβλέπονταν έσοδα από αύξηση σε μια σειρά υπηρεσίες. Μέσα σε αυτά και το κολυμβητήριο από το οποίο προβλέπονταν έσοδα 180.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα έρχεται η αύξηση στη συνδρομή της καλλιτεχνικής κολύμβησης από 23 ευρώ στα 35, η εκμάθηση ανηλίκων στη πισίνα από 20 στα 30 ευρώ κ.ά. Ασταμάτητη η Δημοτική Αρχή του κ. Ψυρρόπουλου, αφού το κράτος και ο δήμος δεν δίνουν «φράγκο» για την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, επιβάλει αυξήσεις και στα αθλητικά σωματεία, τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι οικογένειες.

Τεράστιες οι ευθύνες και στις διάφορες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, που όταν συζητάγαμε τον προϋπολογισμό και αυτά προβλέπονταν μέσα, οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σφύραγαν «κλέφτικα» και είτε ψήφιζαν υπέρ του προϋπολογισμού ή λευκό , δίνοντας «λευκή επιταγή» για να εφαρμοστεί. Τόση αντιπολίτευση!

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ο ρόλος που παίζει και αυτή η δημοτική αρχή. Από τη μία έχουμε την κυβέρνηση που παίρνει μέτρα που τσακίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων με την στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, και από κοντά και η δημοτική αρχή συνεχίζει το ίδιο αντιλαϊκό έργο που στη λογική «δεν έχουμε λεφτά» καλεί πάλι να πληρώσει τη «νύφη» ο συνήθης «ύποπτος», ο λαός της πόλης.

Η απάντηση του αντιδημάρχου ότι τα έξοδα συντήρησης του κολυμβητηρίου είναι μεγάλα δεν αποτελεί κάποιο επιχείρημα , γιατί και ο λαός αυτό αντιμετωπίζει. Η λαϊκή οικογένεια πληρώνει κάθε χρόνο από την τσέπη της πολλά περισσότερα σε φόρους και χαράτσια και την ίδια στιγμή αντί να λαμβάνει πίσω παροχές σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό , αθλητισμό βάζει για άλλη μία φορά το χέρι στην τσέπη.

Αν απορεί η δημοτική αρχή που θα βρει τα λεφτά να της το ξαναπούμε: να απαιτήσει από το κράτος αυτά που παρακρατά από το δήμος μας με βάση νόμο που έχουν ψηφίσει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και φτάνει σχεδόν στα 3.000.000 ευρώ κάθε χρόνο! Τους το έχουμε πει και στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές αλλά ουδέν σχόλιο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφαση της. Όχι απλά να μην προχωρήσει σε αύξηση αλλά σε μείωση συνδρομών με ένα συμβολικό αντίτιμο. Η πρόσβαση των παιδιών της πόλης μας, όλου του λαού στις αθλητικές υποδομές, η άθληση, ο πολιτισμός, η παιδεία δεν είναι εμπορεύματα να πουλιούνται και να αγοράζονται. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης θα δώσει τη μάχη και θα σταθεί μαζί με το λαό δίπλα στις διεκδικήσεις του.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Ηλιούπολη, 03/09/2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο