Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣΚυριακάτικος καφές με σκέψεις για την ενημέρωση και την δημοκρατία

Κυριακάτικος καφές με σκέψεις για την ενημέρωση και την δημοκρατία

Η καλή πρόθεση, αλλά και η έμφυτη δυσπιστία κάνουν γενικά τη ζωή του υπογράφοντος δύσκολη…
Αντικείμενο του σημερινού Κυριακάτικου προβληματισμού είναι η φορτισμένη απάντηση του Δημάρχου σε δημοσίευμα τοπικού μέσου που, με τα δεδομένα της στιγμής. υποστήριξε ότι “ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει αναμετάδοση της σημερινής συναυλίας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, μετά από προτροπή του πρώην Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη“. Μπορείτε να διαβάσετε το χρονικό της υπόθεσης ΕΔΩ.

Με δεδομένο ότι ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Δήμου δεν συνηθίζει να απαντά στα ερωτήματα που διατυπώνουν ή στα ζητήματα που θίγουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρέπει να αναγνωριστεί αυτή η κατ’ εξαίρεση απάντηση, ως θετική και καλοδεχούμενη.
Σηματοδοτεί άραγε μια αλλαγή στην επίσημη τακτική, που αν συνεχιστεί στην πράξη, θα συμβάλλει στην δημοκρατία και τον δημόσιο διάλογο ή μήπως ήταν απλά μια σπασμωδική αντίδραση, επειδή ερεθίστηκε κάποια – άγνωστη σε μας – ευαίσθητη χορδή του Δημάρχου;
Ντε φάκτο βέβαια, δημιουργήθηκε ένα “δεδικασμένο”, που αντικειμενικά θα πιέζει στο μέλλον τη διοίκηση να ανταποκρίνεται σε προκλήσεις της αντιπολίτευσης και να απαντά σε ζητήματα απείρως μεγαλύτερης σοβαρότητας.
Επίσης επαινετέο δείγμα ευαισθησίας και επαγγελματισμού αποτελεί η δημόσια συγγνώμη του τοπικού “ilioupolinews.grπρος τους αναγνώστες του και ταυτόχρονα αξιοσημείωτο τοκαρφί” του προς το Γραφείο Τύπου, για τις παραλείψεις και τις ανεπάρκειες που το χαρακτηρίζουν, με την έκφραση, “κανείς από το γραφείο τύπου του Δήμου δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τα ΜΜΕ, εγκαίρως έστω άτυπα, όπως συνηθίζεται να γίνεται μεταξύ επαγγελματιών της ενημέρωσης“.

Αυτόν τον επιζητούμενο επαγγελματισμό, το δικό μας μέσο ενημέρωσης, διαλόγου και παρέμβασης, δεν τον έχει “συναντήσει” ακόμα. Το “ilioupolipress.gr” ακόμη περιμένει, να “υποδεχθεί” το πρώτο Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Ηλιούπολης, δέκα μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης…

Φυσικά έχουμε τον τρόπο να αναζητούμε, να εντοπίζουμε τα νέα του Δήμου και να προβάλλουμε ό,τι θεωρούμε απαραίτητο για την ενημέρωση των αναγνωστών μας, αλλά η λειτουργία του Γραφείου Τύπου, ως προς αυτή την δημοκρατική υποχρέωσή του, παραμένει ελλιπής και προβληματική.

Για το ilioupolipress.gr
Θάνος Κατσώνης

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο