Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΘα επιτραπεί ξανά η κατάθεση στεφανιού από τους "Σπαρτιάτες";

Θα επιτραπεί ξανά η κατάθεση στεφανιού από τους “Σπαρτιάτες”;

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο κ. Κ. Σεφτελής, που εκπροσωπεί την παράταξη «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη», διατύπωσε ερώτημα εάν θα επιτραπεί σε εκπρόσωπο των “Σπαρτιατών” να καταθέσει στεφάνι κατά τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Απάντηση δεν έλαβε, πέραν κάποιων ειρωνικών αντερωτήσεων, τύπου “έχετε και κάποιον άλλον που θέλετε να αποκλειστεί» ή ακόμη «με ποια αιτιολογία θα αποκλειστεί ένα κόμμα του κοινοβουλίου”;
Ο κ. Σεφτελής ζήτησε να λάβει έγκαιρα τον επίσημο προγραμματισμό της εκδήλωσης, με τον κατάλογο των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι, αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί.

Υπενθυμίζουμε την έντονη κριτική που δέχθηκε η διοίκηση του Δήμου από πολλές παρατάξεις, μετά την εορτή της 25ης Μαρτίου 2024, όπου εκπρόσωπος των “Σπαρτιατών” κατέθεσαν στεφάνι.
Για να φρεσκάρουμε λίγο τις μνήμες και επειδή συνηθίζεται στην εποχή μας να ξεχνιούνται σημαντικά θέματα, κατά τη γνώμη μας η αιτιολόγηση της επιβεβλημένης και αναγκαίας απαγόρευσης είναι απλή:
Όλοι ξέρουμε ότι απαγορεύτηκε από τον Άρειο Πάγο, η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές του 2023, ως κόμμα που δεν σέβεται την δημοκρατία και με αιτιολογικό ότι, ουσιαστικά οι Σπαρτιάτες πρόσφεραν στον Κασιδιάρη, ένα παρένθετο κόμμα, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που επέβαλε η εκλογική νομοθεσία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου:
“Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα ‘Σπαρτιάτες’, του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης ‘Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή’ και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.
Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα ‘Σπαρτιάτες’ πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024″.

Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη της δημοτικής αρχής και όχι την σιωπή της…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο