Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΈχει πολιτικό μέλλον ο Στέφανος Κασσελάκης; - του Γιώργου Μπαλτά

Έχει πολιτικό μέλλον ο Στέφανος Κασσελάκης; – του Γιώργου Μπαλτά

Ο Κασσελάκης ενέσκηψε στο ελληνικό σύστημα από το πουθενά και αναστάτωσε, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλο το πολιτικό σύστημα!
Η “επιθετική εξαγορά” του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μια απλή διαδοχή αλλά δια του ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε όλο το πολιτικό σύστημα, μπήκε στην πολιτική!
Την “βίαιη εξαγορά” του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης την πέτυχε χάρη στην αγωνιώδη επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην εξουσία “αθροίζοντας” την όλη δομή της εξουσίας στο πρόσωπο του Μητσοτάκη!
Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό στη καταγωγή κόμμα, απογυμνωμένο από κάθε ιδεολογικό πλεονέκτημα επέλεξε την “κυβερνησιμότητα” ως μοναδικό συγκολλητικό στοιχείο των διαφόρων και ιδιαίτερα διαφορετικών ιδεολογικών συνιστωσών του.
Για την, κατά ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνησιμότητα αρκούσαν δύο πράγματα:
– Το πρώτο είναι το “ηθικό πλεονέκτημα»”, που διέθετε μπόλικο και πάνω στο οποίο είχε επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δοκιμασμένη επιλογή με τον Τσίπρα!
– Το δεύτερο είναι η πολιτική πρακτική “δολοφονίας χαρακτήρων” των αντιπάλων, αντιδιαστέλοντας τους με το δικό του “ηθικό πλεονέκτημα”!
Το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδόμυχα συγκινούσε ευρύτερες μάζες πολιτών, που διαχρονικά αποδίδουν τα “μύρια όσα’ στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ,αδιακρίτως!
Μια ματιά στη περίφημη “πλατεία συντάγματος” το 2014 και σε όσα ακολούθησαν, αρκεί να καταδείξει την απήχηση που έχει στην κοινωνία η απαξίωση του συστημικών πολιτικών και των κομμάτων τους, αυθόρμητη ή σχεδιασμένη, λίγη σημασία έχει!
“Τα κόμματα καταστρέφουν τη χώρα”, “Όλοι είναι κλέφτες”, “Δεν θα βρεθεί ένας τίμιος άνθρωπος να ενδιαφερθεί για τους Έλληνες;”, “Όλοι είναι προδότες, πουλημένοι, εγκάθετοι συμφερόντων, λίγοι, μικροί, ανήθικοι” και πάει λέγοντας!
Το 1967 μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πάνω κάτω, στη κοινή γνώμη ακουγότανε φαρδιά πλατιά και το “ένας αξιωματικός θα μας σώσει”!
Σε ένα τέτοιο “πολιτικό καμβά” διαμορφώθηκαν οι συνθήκες το 1967, όταν σχεδιαζότανε το πραξικόπημα των στρατηγών, αλλά τους πρόλαβε η χούντα των συνταγματαρχών!
Τα πράγματα αλλάζουν και οι δυνατότητες της τεχνολογίας δημιουργούν νέους μηχανισμούς διαχείρισης και ελέγχου των λαών!
Με δοκιμασμένη την απόδοση των σύγχρονων ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων στην ανάδειξη ειδώλων, 100% στα χέρια μεγαλοσυμφερόντων, χωρίς καμιά συλλογική παρέμβαση, δεν είναι αναγκαίοι πια στρατηγοί και συνταγματάρχες για να παρέμβουν, αρκεί ένα τίμιος Έλληνας, νέος, ωραίος και άφθαρτος, ούτε λίγο ούτε πολύ ένας “Μεσσίας”!
Ένας “Μεσσίας” δεν μπορεί να είναι ένας από εμάς, τους “εν Ελλάδι” διαβιούντες που δεν “επιφυλάσσουμε” καλή κουβέντα για κανένα συμπολίτη και όλα οδηγούσαν σε μια όσο το δυνατόν «”εξωσυστημική” λύση, έναν “εισαγόμενο” Έλληνα, παντελώς άγνωστο, χωρίς κανένα αρνητικό πολιτικό πρόσημο, “tabula rasa”!
Χρήσιμη παρένθεση!
Έχει ξανασυμβεί;
Ναι!
Με το τέλος της επανάστασης του 21 και την δολοφονία του Καποδίστρια, ενός Έλληνα από “εμάς”, τους τότε Έλληνες, το πρόβλημα λύθηκε με την εγκαθίδρυση της, “αμέτοχης” στις εσωτερικές μας έριδες Βασιλείας, με τον νεαρό και αθώο νεαρό Όθωνα, το “απόλυτο” σύμβολο της ουδετερότητας για τους αλληλοσπαρασσόμενους και μόλις απελευθερωθέντες ραγιάδες!
Είναι άλλο κεφάλαιο το τι “έκρυβε” και πώς προέκυψε η λύση της Βασιλείας!
Και νά΄ μαστε μπροστά στον Κασσελάκη, που με μια “επιθετική πολιτική εξαγοράς” από τη μεριά του και μια υπερεκτίμηση της “αφομοιωτικής” δύναμης των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, του παραχώρησαν πανηγυρικά το εισιτήριο εισαγωγής στην πολιτική ζωή της χώρας!
Πάσα ομοιότητα του “περιβάλλοντος σύριζα” με το πολιτικό περιβάλλον του νεοσύστατου ελληνικού έθνους μας, είναι τελείως “ανυπόστατη”!
Όσα ζούμε, δεν είναι τίποτα άλλο από την αποκάλυψη των προθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη να φτιάξει το αναγκαίο δόρυ-κόμμα που θα νικήσει τον Μητσοτάκη, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου, μα καθόλου ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του ονόματος!
Ξέρει καλά ο Κασσελάκης την δύναμη του “ονόματος”, αν αυτό δε συνοδεύεται και από την κρατική επιχορήγηση, τόσο το καλύτερο!
Δυστυχώς τα στελέχη και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτοντας με τον Κασσελάκη στην επιλογή νίκης επί του Μητσοτάκη, αργήσανε να συνειδητοποιήσουν την ανάλυση που έκανε ο Κασσελάκης, για το “με τί είδους κόμμα” θα επιτευχθεί ο στόχος!
Εκτός από τον “κοινό στόχο” έχουμε και το κοινό προβαλλόμενο πλεονέκτημα, το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα” μόνο που τα αριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το περιορίζουν και το ταυτίζουν με την αριστερά, ενώ ο Κασσελάκης βρίσκει πως το “ηθικό πλεονέκτημα” το διεκδικούν και πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα της κοινωνίας!
Για τον Κασσελάκη αυτοί είναι πολλοί, πολλοί περισσότεροι από τους φέροντες ταυτότητα αριστερού ή και είναι αριστεροί!
Μήπως αυτοί ήταν που γεμίσανε και τη πλατεία συντάγματος;
Είναι καθαρό πως ο Κασσελάκης και όσοι τον φύτεψαν στο Ελληνικό πολιτικό προσωπικό δεν στερούνται πολιτικής σκέψης, αντίθετα έχουν μελετήσει πολύ καλά την Ελληνική κοινωνία και πατάνε πάνω στη γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και λίγο τους ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Πάνω σ αυτή την γενική απαξίωση, που αποδεικνύεται και από τα ψηλά ποσοστά αποχής – αποστροφής των πολιτών από την πολιτική, στηρίζει και σχεδιάζει το μέλλον του ο Κασσελάκης και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 21 Οκτώβρη 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο