Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΉττα του ψηφοδελτίου των εκλεκτών της δημοτικής αρχής στις εκλογές του Σωματείου...

Ήττα του ψηφοδελτίου των εκλεκτών της δημοτικής αρχής στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης, με το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία να ξεπερνάει το 91%.
Αυτό θεωρείται από μόνο του μια τεράστια νίκη των εργαζομένων, που συμμετείχαν μαζικά και έδειξαν στην πράξη ότι δεν “μάσησαν” στις παρεμβάσεις της νέας διοίκησης Ψυρρόπουλου, τις “νουθεσίες” και τις απροκάλυπτες πιέσεις.
Πρόκειται για μια καθαρή και νίκη των εργαζόμενων και ταυτόχρονα μια συντριπτική ήττα του περιβάλλοντος Ψυρρόπουλου, που συγκρότησε και υποστήριξε ένα ψηφοδέλτιο διευθυντών, προϊσταμένων και εκλεκτών της Διοίκησης, μια σύγχρονη αναβίωση του παλαιού φαινομένου και καταδικασμένου στη συνείδηση των εργαζομένων, κρατικού συνδικαλισμού.
Η παράταξη “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – ΔΑΣ ΟΤΕ” κατέβηκε στις εκλογές με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με βασικό κορμό συνδικαλιστές που προέρχονται από το ΠΑΜΕ και συνολικά 95 υποψήφιους. Είχε την πλειοψηφία στο προηγούμενο ΔΣ, κατήγγειλε ευθαρσώς προεκλογικά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, στην εκλογική διαδικασία συγκέντρωσε την μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων και τελικά αύξησε τις έδρες της σε 6, στο νέο 9μελές ΔΣ.
Η παράταξη “Ενότητα και Ανατροπή“, που παρουσιάστηκε ως ανεξάρτητη και πολυκομματική, αλλά υπό την επιρροή της δημοτικής αρχής, με 55 υποψήφιους, δεν κατάφερε τελικά να φέρει την πολυπόθητη “ανατροπή” και έλαβε 3 έδρες.
Η “Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση – ΑΣΑΚμε 5 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο, δεν κατάφερε να εκλέξει εκπρόσωπό της στο νέο ΔΣ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Εγγεγραμμένοι: 659
Ψήφισαν: 602
Άκυρα-λευκά: 22
Έγκυροι ψήφοι: 580

Έλαβαν
“ΔΑΣ-ΟΤΕ Ηλιούπολης”: 363 ψήφους, 62,6 % και 6 έδρες
“Ενότητα και Ανατροπή:” 199 ψήφους, 34,3 % και 3 έδρες
“Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση – ΑΣΑΚ”: 18 ψήφους, 3,1 % και καμία έδρα.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο