Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣαν σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 2021 έχασε τη μάχη για τη ζωή...

Σαν σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 2021 έχασε τη μάχη για τη ζωή η Φώφη Γεννηματά.

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια θεραπεύσιμη, που ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Σαν σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 2021 έχασε τη μάχη για τη ζωή η Φώφη Γεννηματά.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ηλιούπολης εκείνη την ημέρα εξέφρασε πλήρως τα αισθήματα του κόσμου και έγινε γενικά θετικά αποδεκτή:

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε ισχυρό παράδειγμα ως γυναίκα σε υψηλές πολιτικές θέσεις και αξιώματα, στη διεκδίκηση της ισότιμης συμμετοχής όλων των γυναικών στην πολιτική σκηνή και στη μάχη για τη ζωή.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλειά της, στους οικείους της και στην πολιτική της οικογένεια και ταυτόχρονα την συμπαράστασή μου σε όσους αντιπαλεύουν καθημερινά αυτή την ασθένεια.

Εύχομαι η ιατρική πρόοδος να δώσει σύντομα την απάντηση και σε αυτή την πρόκληση, που άδικα στερεί τη ζωή κάθε χρόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Περίπου τέσσερεις μήνες πριν, είχε παραβρεθεί στα εγκαίνια του δημοτικού θερινού κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη».

Κομψή και ευγενής, είχε τύχει θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη, στελέχη του κόμματός της στην Ηλιούπολη, βουλευτών, δημάρχων και πολιτών.

Δική μας ευχή, να αναδειχθούν περισσότερες γυναίκες στην πολιτική της πατρίδας μας και αντίστοιχα αγωνίστριες της ζωής ώστε με τη δράση τους μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για τη βελτίωση του Συστήματος Υγείας, να νικηθεί αυτή η ασθένεια.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο