Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΣυγκέντρωση το Σάββατο 5/10, 11:00 και μουσική πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο,...

Συγκέντρωση το Σάββατο 5/10, 11:00 και μουσική πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο, κατά του ΚΥΤ

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της “Επιτροπής Κατοίκων για την Απομάκρυνση του ΚΥΤ από τον Υμηττό“, στην πλατεία Φλέμινγκ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΚΥΤ, με συλλογή υπογραφών και θα ακολουθήσει μουσική πορεία διαμαρτυρίας και κατάθεση των υπογραφών στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, με αιτήματα:

  • “Την εφαρμογή των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, 22 χρόνια μετά, με τα Δημοτικά Συμβούλια να ψηφίζουν «αγωνιστικά» υπέρ της απομάκρυνσης και επιστρέφουν στην απραξία τους και το Ελληνικό κράτος να αδιαφορεί”.
  • “Την απαίτηση από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή να υπερασπίζεται έμπρακτα τον αγώνα της Τοπικής Κοινωνίας για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και της προστασίας του Υμηττού”.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου που λάβαμε:
Στα σύνορα των Δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης και εντός της έκτασης του Υμηττού, υπάρχει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) που λειτουργεί στην περιοχή. Το ΚΥΤ αποτελεί μία «πληγή» για τους κατοίκους, η οποία μένει ανοιχτή παρανόμως εδώ και δεκαετίες, δίπλα σε κατοικίες, σχολεία και εντός αναδασωτέας ζώνης. Το 2002 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του, για την οποία κατασκευή το ΣτΕ είχε αποφασίσει ήδη από το 2000 ότι δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους. Μαζί με τις εργασίες ξεκινούν και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης.
22 χρόνια τώρα:
-οι κάτοικοι, ζητούν εφαρμογή των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
-τα Δημοτικά Συμβούλια ψηφίζουν «αγωνιστικά» υπέρ της απομάκρυνσης και επιστρέφουν στην απραξία τους.
-το Ελληνικό κράτος αδιαφορεί.

Θεωρούμε αυτονόητο η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να υπερασπίζεται έμπρακτα τον αγώνα της Τοπικής Κοινωνίας για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και της προστασίας του Υμηττού.
Θεωρούμε αυτονόητο οι Δημοτικές Αρχές να εφαρμόζουν στην πράξη με τα θεσμικά, αλλά και κινηματικά εργαλεία που έχουν στα χέρια τους, τις πολλαπλές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων οι οποίες καταδικάζουν την πολύχρονη επιβλαβή και παράνομη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Αντ’ αυτού, οι δημοτικές αρχές Ηλιούπολης και Αργυρούπολης- Ελληνικού, «ακροβατούν» ανάμεσα σε κενές διακηρύξεις για την απομάκρυνση του ΚΥΤ και σε στήριξη των φαραωνικών αναπτυξιακών σχεδίων για την ευρύτερη περιοχή.
Δεν θα σηκώσουμε στην πλάτη μας την ανάπτυξή τους, δεν θα πληρώσουμε ούτε με την υγεία μας, ούτε με την καταστροφή του περιβάλλοντος τα σχέδιά τους.
22 χρόνια είναι αρκετά! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης:
1) Να ζητήσει από την πολεοδομία της Ηλιούπολης να χαρακτηρίσει γραπτώς ως παράνομη την εγκατάσταση και την παραμονή του Κ.Υ.Τ στον Υμηττό.
2) Να προχωρήσει σε οριστική ανάκληση της άδειας που έχει δοθεί στον ΑΔΜΗΕ και στη ΔΕΔΔΗΕ για οποιαδήποτε εργασία. Καμία νέα άδεια να μη δοθεί σε οποιοδήποτε έργο σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με το Κ.Υ.Τ.
3) Να προχωρήσει σε οριστική ανάκληση της άδειας χρήσης του Υμηττού από τη ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ. Να επιστρέψει η έκταση στο δημόσιο.
4) Άμεση έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών με τελικό στόχο την οριστική απομάκρυνση του Κ.Υ.Τ από τον Υμηττό.
Υπογράφουμε εδώ:

Συγκέντρωση το Σάββατο 5/10 στις 11:00, στην πλατεία Φλέμινγκ (Ηρώων) στην Ηλιούπολη.
Καταθέτουμε τις υπογραφές στο Δημαρχείο Ηλιούπολης με μουσική διαμαρτυρία.
Επιτροπή Κατοίκων για την Απομάκρυνση του ΚΥΤ από τον Υμηττό.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο