Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΚΟΥΣΑ-ΕΙΔΑΚακές πρακτικές της δημοτικής αρχής στο Καρναβάλι 2024;

Κακές πρακτικές της δημοτικής αρχής στο Καρναβάλι 2024;

Όλα ξεκίνησαν από έγγραφο που μοιράστηκε, από συγκεκριμένο πρόσωπο άμεσα σχετιζόμενο με τον ίδιο τον Δήμαρχο, στους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων των σχολείων με προτροπές και πιέσεις να το υπογράψουν.

Το έγγραφο περιείχε λίστα τοπικών επιχειρήσεων που ενίσχυσαν τη διοργάνωση του φετινού Καρναβαλιού και ένα κείμενο με ευχαριστίες προς τους χορηγούς του Δήμου, που βρίθει υπερβολών.
Όπως ήταν φυσικό οι περισσότεροι αρνήθηκαν να το υπογράψουν και άρχισαν να εκφράζονται διαμαρτυρίες και για την φορτική απαίτηση συμπλήρωσης και υπογραφής από πλευράς συλλόγων γονέων των σχολείων.
Οι επιχειρήσεις, που αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή, με τις οποίες επικοινωνήσαμε, μας δήλωσαν πως δεν είχαν καμία γνώση για την διακίνηση της.

Αντίθετα, φαίνεται πως όλες οι ενέργειες αποτελούν πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Με το κλείσιμο του αποκριάτικου εορτασμού της προηγούμενης Κυριακής το κείμενο διέρρευσε, με εύλογο αποτέλεσμα την αναστάτωση της τοπικής κοινής γνώμης και την έκφραση δυσαρέσκειας προς την δημοτική αρχή.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων με την οποία αρνείται “κατηγορηματικά ότι οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων πρέπει να ευχαριστήσουν – και μάλιστα καθ’ υπόδειξη – τους χορηγούς του δήμου”, τονίζοντας ότι “αυτές οι προτροπές της δημοτικής αρχής υποτιμούν την νοημοσύνη των παιδιών και των γονέων, που είναι και οι μόνοι χορηγοί, που πληρώνουν αδρά τα πάντα. Την εκπαίδευση, τα φροντιστήρια, την άθληση των παιδιών μας και τις δραστηριότητές τους”.

Αυτή η ανακοίνωση πυροδότησε έντονες συζητήσεις, που αυξάνονται καθημερινά σαν χιονοστιβάδα με διάφορα ερωτήματα να απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα:
• Πόσα χρήματα εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή για την διοργάνωση του καρναβαλιού και με ποια διαδικασία;
• Πόσα διατέθηκαν στους συλλόγους γονέων και με ποια διαδικασία;
• Η αναφορά στον μικρό Παναγιώτη στην επιστολή, υπονοεί ότι δόθηκαν και εκεί χρήματα και με ποια διαδικασία;

Σημαντική για την πόλη μας και αναμφισβήτητη η επιτυχία του καρναβαλιού, με μεγάλη συμμετοχή γονέων, μαθητών και κατοίκων και θετικότατη η στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά οι διαδικασίες και ιδιαίτερα οι οικονομικές συναλλαγές, πρέπει να πληρούν όλους τους κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης:

Ηλιούπολη 12/3/2024
Θέμα: Σχετικά με ευχαριστήρια επιστολή, που ζητήθηκε εκ μέρους του δήμου να αποσταλεί από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας προς τους χορηγούς των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου

Μετά από ενημέρωση μας από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων της πόλης μας, που συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις – παρέλαση, σχετικά με έγγραφο που διαμοιράστηκε από την οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού και αφορούσε ευχαριστήρια επιστολή προς τους χορηγούς του Δήμου εκ μέρους των συλλόγων των σχολείων μας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει την ενέργεια αυτή.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων δεν έχουν λόγο να ευχαριστήσουν τους χορηγούς του δήμου και μάλιστα καθ’ υπόδειξη και για το πώς θα συντάξουν την ευχαριστήρια επιστολή. Τέτοιοι τρόποι και προτροπές εκ μέρους της δημοτικής αρχής υποτιμούν την νοημοσύνη των παιδιών, μαθητών και μαθητριών των σχολείων μας και των γονέων και ταυτόχρονα ακυρώνουν την ίδια τη γιορτή στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της πόλης μας. Τους μόνους που οφείλουμε να ευχαριστούμε ως Σύλλογοι είναι τα παιδιά και τους γονείς που χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν καρναβάλι.
Η δημοτική αρχή οφείλει η ίδια να ευχαριστήσει τους χορηγούς της.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι γονείς είμαστε οι μόνοι χορηγοί, πληρώνοντας αδρά τα πάντα!
Την εκπαίδευση, τα φροντιστήρια, την άθληση των παιδιών μας και τις δραστηριότητές τους.

Με εκτίμηση
Για την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης
Η Πρόεδρος
Δελή Κατερίνα
Ο Γεν. Γραμματέας
Μπαλάσκας Ευάγγελος

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο