Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΔημοτικές Παρατάξεις"ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη": Μια πρωτότυπη εκδήλωση για μια σύγχρονη Διαχείριση Απορριμμάτων

“ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη”: Μια πρωτότυπη εκδήλωση για μια σύγχρονη Διαχείριση Απορριμμάτων

Η δημοτική κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη” σχεδιάζει μια σειρά εκδηλώσεων σε γειτονιές της Ηλιούπολης για να αναδειχθούν προβλήματα από τους ίδιους τους πολίτες, να συζητηθούν ελεύθερα ιδέες για τη λύση τους, με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων κάθε γειτονιάς, που βιώνουν τις σημερινές δύσκολες συνθήκες ζωής και επιθυμούν να συμβάλλουν και προσωπικά στον διάλογο για το μέλλον της πόλης.
Η αρχή γίνεται με μια πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα “Διαχείριση Απορριμμάτων: Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”, που θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 18:00, στο πάρκο Θράκης και Ηρώων Πολυτεχνείου, στα όρια της Ηλιούπολης προς την Αργυρούπολη.

Διαβάστε την ολόκληρη την πρόσκληση της δημοτικής κίνησης:

Το πάρκο Θράκης και Ηρώων Πολυτεχνείου όπου θα γίνει η εκδήλωση

“Διαχείριση Απορριμμάτων: Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”.
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 6 μ.μ. συναντιόμαστε στο πάρκο Θράκης και Ηρώων Πολυτεχνείου.
Λύσεις για τα σκουπίδια! Για τον Κοινό μας χώρο – για τη γειτονιά μας!
Οι γειτονιές της πόλης μας ολοένα και περισσότερο αφήνονται στην τύχη τους, είναι βρώμικες, λιγότερο πράσινες και λιγότερο λειτουργικές. Ο κοινός μας χώρος, ο χώρος που συναντιόμαστε κάθε μέρα, δεν είναι φιλόξενος, ιδίως για ηλικιωμένους, για παιδιά, για άτομα με αναπηρία.
Πολλά είναι τα προβλήματα της γειτονιάς, και τα περισσότερα συνδέονται με την έλλειψη ενδιαφέροντος, φροντίδας και προσοχής, για τα οποία έχουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης.
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ως ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη, σας καλούμε να συζητήσουμε όλοι και όλες μαζί, πώς μπορούμε να βρούμε πρακτικές λύσεις για τα σκουπίδια που επιβαρύνουν τη γειτονιά μας. Να συζητήσουμε για κοινές λύσεις.

  • Μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων με έξυπνες και εύκολα εφαρμόσιμες καθημερινές επιλογές.
  • Μπορούμε να συλλέγουμε χωριστά τα χρήσιμα υλικά, όπως πλαστικά μπουκάλια, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες και να έχουμε ένα κέρδος από την χωριστή συλλογή. Το κέρδος θα επενδύεται στην αναβάθμιση της γειτονιάς.
  • Μπορούμε να συλλέγουμε στον καφέ κάδο τα βιοαπόβλητα (δηλαδή τα οργανικά απορρίμματα από τροφές). Υπάρχει διαθέσιμος καφέ κάδος από τον Δήμο.
  • Μπορούμε να οργανώσουμε χώρους κομποστοποίησης στη γειτονιά για τα πράσινα υπολείμματα κήπων.
  • Μπορούμε να ανταλλάζουμε ή να χαρίζουμε βιβλία, παιγνίδια, έπιπλα, στρώματα, ρούχα.

Για όλες τις απαραίτητες υποδομές μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι χρειαζόμαστε από τις δημοτικές υπηρεσίες.
Μπορούμε να ορίσουμε εμείς τους τρόπους που θα βελτιώσουν τη γειτονιά μας, με μια απαραίτητη προϋπόθεση, τη συνεργασία.

Σας περιμένουμε!

Για επικοινωνία: Μαρία Βιτωράκη, χημικός μηχανικός, καθηγήτρια περιβαλλοντικών σπουδών, τηλ 6977523766, e-mail: mvitor@acg.edu

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο