Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψεις"Καταφύγιο ζώων της ΖΕΗ - SOS" | του Αποστόλη Στασινόπουλου

“Καταφύγιο ζώων της ΖΕΗ – SOS” | του Αποστόλη Στασινόπουλου

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΟΣ
Μετά την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων και τις καταγγελίες που είχαν γίνει για τη νομιμότητα του καταφυγίου, είχα επισημάνει ως αρμόδιος αντιδήμαρχος τότε, πως πρέπει να μιλήσουμε για τον ελέφαντα που κρύβεται στο δωμάτιο.
Και αυτός ο ελέφαντας δεν είναι άλλος από το γεγονός πως τα περισσότερα καταφύγια στη χώρα δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Σήμερα όμως το δωμάτιο είναι κενό, υπάρχει παντού σιωπή και μια αδράνεια διατηρεί ακόμα τα πράγματα στη θέση τους.
Από το 2021 με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής το καταφύγιο αδέσποτων ζώων πήρε προσωρινές άδειες ως σήμερα για να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία.
Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως εξασφαλίσαμε την ένταξη του καταφυγίου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ύψους 372.000 ευρώ με την απόφαση 34581/2023.
Έκτοτε κάναμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να παραχωρηθεί η χρήση του δασικού χώρου στον Δήμο μας για την κατασκευή νέου, σύγχρονου καταφυγίου. Το γεγονός πως η συγκεκριμένη έκταση έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα δημιούργησε περαιτέρω καθυστερήσεις.
Τι συμβαίνει σήμερα;

Εδώ και έξι μήνες επικρατεί σιωπή και αδράνεια.
Η νέα δημοτική αρχή δεν έχει αναλάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος και σε συνδυασμό με το γεγονός πως η χρηματοδότηση λήγει στις 31/12/2024 αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί αυτή πρωτοφανής χρηματοδότηση για τον Δήμο μας.
Δεν είναι όμως μεμονωμένο, μόλις πριν λίγες ημέρες ιδρυτικό μέλος της ΖΕΗ κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 πως δεν έχει υπογραφεί ακόμα πρόγραμμα στειρώσεων από τη νέα Δημοτική Αρχή, ενώ από το 2019 ως το 2023 είχαν δαπανηθεί περισσότερα από 250.000 ευρώ προς κτηνιάτρους.
Ακόμα και σε αυτό το ζήτημα φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και ουδεμία γνώση.
Αποψιλώνεται καθημερινά ό,τι είχε χτιστεί με κόπο τα προηγούμενα χρόνια.
Αν η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες αυτές θα ληφθούν από αλλού.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα επιτρέψουμε οι κόποι τόσων ετών να πάνε στράφι.
Ως εδώ.

Αποστόλης Στασινόπουλος
Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ηλιούπολης

Ο Αποστόλης Στασινόπουλος γεννήθηκε το 1993, μεγάλωσε και ζει στην Ηλιούπολη.
Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Το 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης “Συνεργοί με την Ηλιούπολη” και από τον Σεπτέμβρη του 2019 ανέλαβε αντιδήμαρχος της νέας δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Γ. Χατζηδάκη.
Διετέλεσε διαδοχικά αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας και Αδέσποτων Ζώων.
Υπήρξε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής την περίοδο 2020-2022 και μέλος της Επιτροπής ποιότητας ζωής και οικονομικής επιτροπής την περίοδο 2019-2023.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο