Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΈνα πρωτοχρονιάτικο δώρο για τα αδεσποτάκια των Σκοπίων

Ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο για τα αδεσποτάκια των Σκοπίων

Μια ομάδα ευαίσθητων και δραστήριων πολιτών αποφάσισαν να κάνουν ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο στα αδέσποτα σκυλάκια που ζουν ελεύθερα στις γειτονιές της πόλης των Σκοπίων και σήμερα, παραμονές της Πρωτοχρονιάς, το έκαναν πράξη!

Παρουσίασαν τα πρώτα δέκα καλαίσθητα και πολύχρωμα σκυλόσπιτα, που στη συνέχεια θα τα τοποθετήσουν σε σημεία όπου συνηθίζουν να κινούνται και να απαγκιάζουν τα βράδια τα συμπαθή ζωάκια.

Στην πόλη υπάρχουν εκατοντάδες αδέσποτα, που κυκλοφορούν ελεύθερα, πολύ φιλικά με τους ανθρώπους, στειρωμένα και με τη χαρακτηριστική σήμανση στα αυτάκια τους, καταγεγραμμένα από τη αντίστοιχη κρατική-δημοτική διεύθυνση προστασίας τους, που έχει παράδοση στη φροντίδα τους, στα μέτρα των δυνατοτήτων των κρατικών οργανισμών.
Γενικά, υπάρχει διάχυτη στην κοινωνία μια κουλτούρα προστασίας των αδέσποτων αλλά και σχεδόν κάθε σπίτι έχει το κατοικίδιό του.
Φυσικά υπάρχουν και σπάνιες αλλά υπαρκτές εξαιρέσεις ανθρώπινων κακοποιητικών συμπεριφορών προς αδέσποτα ή και αδιαφορίας ιδιοκτητών για την εκπαίδευση των κατοικίδιων τους ή τον περιορισμό τους, με δυσάρεστα αποτελέσματα.
Κατά καιρούς γίνονται γνωστά, περιστατικά κακοποίησης ή δηλητηρίασης ζώων ή επιθέσεων ζώων σε ενήλικους ή και μικρά παιδιά.
Η συγκεκριμένη, γλυκιά και αξιέπαινη, πρωτοβουλία συμβάλλει στην προώθηση και την καλλιέργεια της φιλοζωΐας στην τοπική κοινωνία.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο