Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΛαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Τι έκανε και τι δεν έκανε η νέα δημοτική...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Τι έκανε και τι δεν έκανε η νέα δημοτική αρχή τους 6 πρώτους μήνες

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης κρίνει τους πρώτους 6 μήνες της νέας δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα καταγράφει:
ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
-Ακολουθεί το δόγμα «αυτά έχουμε με αυτά θα πορευτούμε» μπαλώνοντας τρύπες χωρίς να διεκδικήσει χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό
-Πουλάει «τσαμπουκά» στους εργαζόμενους, θέλοντας να τους βγάλει έξω από τα γραφεία τους.
-Κατέβασε το πανό αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης
-Δίνει λεφτά σε εργολαβίες με απευθείας αναθέσεις
37.200 ευρώ, για τη μεταφορά ογκωδών
37.200 για υπηρεσίες συμβούλου, για εκπόνηση σχεδίου ενεργειακής απόδοσης κτηρίων
25.000 για σύμβουλο τεχνικής υποστήριξης Αναπτυξιακών προγραμμάτων,
400.000 προϋπολογίζει για ανταλλακτικά και επισκευές οχημάτων σε ιδιώτες και όχι στο συνεργείο του Δήμου
-Νομιμοποίησε το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών με την κατάθεση στεφανιού για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης.
-Άφησε τους εργαζόμενους του δημαρχείου χωρίς κλιματισμό το κατακαλόκαιρο
-Έφερε την αστυνομία σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
-Επιχείρησε να φιμώσει εργαζόμενους, που ήθελαν να θέσουν τα αιτήματα τους, δημοσιογράφο που ήθελε να μιλήσει και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ;
-Καμία διεκδίκηση από την κυβέρνηση για τα εκατομμύρια ευρώ που παρακρατούνται κάθε χρόνο από το δήμο με βάση μνημονικούς νόμους
-Άφησε στην μοίρα τους τα σχολεία,
-Δεν πήρε μέτρα πυροπροστασίας
-Τίποτα για την περιφρούρηση και την αξιοποίηση των δεκάδων δημοσίων οικοπέδων για τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών της.

Η δημοτική αρχή μιλάει για «ανικανότητα της αντιπολίτευσης, να διατυπώσει προτάσεις», αλλά παραβλέπει τις δεκάδες συγκεκριμένες προτάσεις της Λ.Σ.Η. το πρώτο εξάμηνο, όταν η δημοτική αρχή «σφύραγε κλέφτικα».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την περίοδο 6 μηνών από τότε που η παράταξη του κυρίου Ψυρρόπουλου ανέλαβε την διοίκηση του δήμου.
Αλήθεια τι έκανε τους πρώτους 6 μήνες η νέα διοίκηση;
Πιστή στο έργο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών και ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης ακολουθεί το δόγμα «αυτά έχουμε με αυτά θα πορευτούμε» μπαλώνοντας τρύπες χωρίς να διεκδικήσει χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Πουλάει σταθερά «τσαμπουκά» στους εργαζόμενους θέλοντας να τους βγάλει έξω από τα γραφεία τους. Κατέβασε το πανό αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται από το κράτος δολοφόνου του Ισραήλ, ενώ δήλωσε ότι θα στηρίζει τους εργαζόμενους με «αστερίσκους» για να μπορέσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν.
Κατάφερε να σκορπίσει και άλλα λεφτά σε εργολαβίες και άλλες απευθείας αναθέσεις όπως για παράδειγμα μισθώνει ιδιώτη για τη μεταφορά ογκωδών έναντι 37.200 ευρώ, πληρώνει για υπηρεσίες συμβούλου για την εκπόνηση σχεδίου ενεργειακής απόδοσης κτηρίων 37.200, δίνει για παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την τεχνική υποστήριξη Αναπτυξιακών προγραμμάτων 25.000, προϋπολογίζει για ανταλλακτικά και επισκευές 400.000 (τα αυτοκίνητα δεν θα φτιάχνονται στο συνεργείο του δήμου άλλα σε ιδιώτες) και υπάρχουν ακόμα πολλά «μαργαριτάρια» που θα μπορούσαμε να δούμε στον προϋπολογισμό.
Επέτρεψε στην επέτειο της 25ης Μάρτίου να καταθέσει στεφάνι το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης.
Κατάφερε να αφήσει τους εργαζόμενους στο χώρο του δημαρχείου χωρίς κλιματισμό το κατακαλόκαιρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέχρι και λιποθυμίες εργαζομένων.
Έφερε την αστυνομία σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού δεν κατάφερε να φιμώσει εργαζόμενους, που ήθελαν να θέσουν τα αιτήματα τους, δημοσιογράφο που ήθελε να μιλήσει και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους. Έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για προβοκάτσια προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος κάλεσε την αστυνομία.
Τι δεν έκανε η δημοτική αρχή τους πρώτους 6 μήνες;
Δεν έκανε τίποτα ώστε μαζί με το λαό της πόλης να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και το κράτος τα εκατομμύρια ευρώ που παρακρατούνται κάθε χρόνο από το δήμο με βάση μνημονικούς νόμους που έχουν ψηφίσει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στη βουλή, και είναι λεφτά και από την τσέπη του Ηλιουπολίτη και Ηλιουπολίτισσας.
Άφησε στην ίδια μοίρα, όπως και οι προηγούμενες διοικήσεις τα σχολεία, αφού δαπανά με βάση το προϋπολογισμό που ψήφισε μόλις το 3% για επισκευές κτηρίων. Κτήρια που απαιτούν εκτεταμένες επισκευές και συντήρηση και για τα οποία οι γονείς και εκπαιδευτικοί «κρούουν το κώδωνα του κινδύνου» εδώ και καιρό.
Δεν πήρε μέτρα πυροπροστασίας με τη δαπάνη να φτάνει μόλις το 2% του προϋπολογισμούτου δήμου , όσοι περίπου και του κεντρικού κράτους.
Δεν έχει πει ακόμα κουβέντα για την περιφρούρηση και την αξιοποίηση των δεκάδων δημοσίων οικοπέδων για τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών της , την ώρα που μόλις πριν λίγες μέρες , πήγε να γίνει ηλεκτρονικός «πλειστηριασμός» ακινήτου στη πλατεία 25ης Μαρτίου στη κάτω Ηλιούπολη.
Και ο κατάλογος είναι μακρύς…….

Ακόμα στην ανακοίνωση της η δημοτική αρχή μιλάει για «ανικανότητα της αντιπολίτευσης , να διατυπώσει προτάσεις».
Επειδή δεν είναι καλό να τσουβαλιάζονται όλοι με όλους , ως Λαϊκή συσπείρωση καταθέτουμε ξανά κάποιες από τις δεκάδες προτάσεις που κάναμε το πρώτο εξάμηνο και η δημοτική αρχή «σφύραγε κλέφτικα».

Συγκεκριμένα:
Προτείναμε όσο αφορά τα προβλήματα των σχολείων να καλεστούν μέσα στο καλοκαίρι η ένωση γονέων, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων τα 15μελη μαθητικά συμβούλια σε ανοιχτή σύσκεψη για να συζητηθούν τα προβλήματα και να μπει σαφές χρονοδιάγραμμα για να λυθούν όλα τα ζητήματα επισκευών, ώστε με το νέο σχολικό έτος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να ξεκινήσουν σε ασφαλή σχολεία. Αντ’ αυτού δεν “καταδέχθηκε” να συναντηθεί με τους γονείς στην πρόσφατη κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων.
Για την πολιτική προστασία θέσαμε την ανάγκη άμεσα να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας του Βουνού στη βάση και των αιτημάτων που έχει η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας της πόλης μας καθώς αναδείξαμε και με αριθμούς τις ελλείψεις που είναι τεράστιες.
Προτείναμε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη σε κατοίκους και μικρομάγαζα και να καταργηθούν σε διάφορες κατηγορίες του πληθυσμού , ενώ την ίδια στιγμή να αυξηθούν τα τέλη και οι δημοτικοί φόροι βάζοντας το μεγαλύτερο συντελεστή σε μεγάλα super market και τράπεζες. Έτσι και θα υπάρξει μια ανακούφιση για το λαό της πόλης , και θα υπάρξει αυξημένο έσοδο του δήμου από «αυτούς που τα έχουν».
Για την αξιοποίηση του δημοτικού θεάτρου «Δημήτρης Κιντής» αντί για ανάθεση σε ιδιώτη που έχει οδηγήσει ήδη σε πανάκριβα εισιτήρια που μπαίνουν εμπόδιο στην πρόσβαση των δημοτών μας προτείναμε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση όλων των πολιτιστικών συλλόγων και εθνικοτοπικών ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους μέσα στο καλοκαίρι στο δημοτικό θέατρο με ελεύθερη πρόσβαση του λαού της πόλης μας.
Ο καθένας λοιπόν θα συνεχίσει την δουλειά του .

Η δημοτική αρχή να ασκεί έργο που θα χαντακώνει το λαό της πόλης υλοποιώντας όλους εκείνους τους άδικους νόμους που «έρχονται» από την ευρωβουλή και τη βουλή και έχουν την σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων ,
Οι υπόλοιπες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίζουν να «μαλλιοτραβιούνται» μαζί της για τα διαδικαστικά, για δευτερεύοντα ζητήματα αφού στην ουσία την ίδια πολιτική αποδέχονται.
Και εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τον αντιλαϊκό της έργο, φωτίζοντας τους πραγματικούς ενόχους για τα δεινά του λαού . Θα συνεχίσουμε στο μόνο δρόμο που έχει αποτέλεσμα: στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης μαζί με το λαό της πόλης για όλα όσα δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη!

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Ηλιούπολη,12/07/2024

ΠΗΓΗ

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο