Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτη σωστή πλευρά της ιστορίας και ο θεός να βάλει το χέρι...

Στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ο θεός να βάλει το χέρι του! του Γιώργου Μπαλτά

Αυτό που διατυμπανίζει και φουσκώνει ως παγώνι ο κ. πρωθυπουργός είναι η σαφής τοποθέτηση της χώρας στη σωστή πλευρά της ιστορίας!
Με βάσει αυτό το αξίωμα ο κ. Πρωθυπουργός και οι Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι του, εμφανίζονται βέβαιοι πως η χώρα συνεχώς αναβαθμίζεται, γίνεται ισχυρότερη, στην οικονομία, στη στρατιωτική της ισχύ και στις διπλωματικές της σχέσεις, «προς δόξαν» της εθνικής μας κυριαρχίας!
Οι σύμμαχοί, μας δίνουν τα καλύτερα όπλα, οι ξένες βάσεις αναβαθμίζονται, νέες δημιουργούνται και όχι μόνο κάνουν τον πρωθυπουργό μας περισσότερο περήφανο αλλά του επιτρέπουν να βεβαιώνει και εμάς το λαό για συνεχή αναβάθμιση της χώρας!
Κόμβος η Ελλάδα, μικρή χώρα, αλλά κόμβος;
Από εμάς, από αυτή τη μικρή χώρα, από αυτό τον κόμβο, θα περνάνε τα κινεζικά, τα Ινδικά προϊόντα σε κοντέινερ, οι υδρογονάνθρακες, τα αέρια της Αιγύπτου της Κύπρου, του Ισραήλ με υποθαλάσσιους και επίγειους αγωγούς, τα πετρελαιοφόρα καράβια θα ξεφορτώνουν τα φορτία τους για να μεταφέρονται με αγωγούς στην Ευρώπη!
Η ενέργεια της Ευρώπης στα χέρια μας!
Οποία ευτυχία!!!
Προς το παρόν πάντως είμαστε κόμβος, αλλά κόμβος – περάσματος κανονιών, τάνκς, πάσης άλλης φύσεως όπλων και πυρομαχικών, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν, για να «νικήσουν» την λάθος πλευρά της ιστορίας, τη Ρωσία και τους «συν αυτήν»!
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η σωστή πλευρά της ιστορίας αριθμεί κάπου κάτι λιγότερο από 1 δις ανθρώπων, 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 400 εκατομμύρια Βορειοαμερικανούς και στηρίζεται στην επιλογή μιας παγκόσμιας κυριαρχίας «αυτής» επί των υπολοίπων 7 δις.
Η λάθος πλευρά της ιστορίας είναι τα υπόλοιπα 7 δις και «φωτιά στα μπαντζάκια τους» αν νομίζουν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την ευημερία των Αγγλοσαξόνων και των λοιπών Ευρωπαίων!
Τώρα, ποια πλευρά της ιστορίας θα νικήσει το αφήνω σε εσάς να το εκτιμήσετε!
Αυτό που χρειάζεται να σημειώσω εγώ, είναι ότι νίκη για τη «λάθος πλευρά» της ιστορίας είναι ένας νέος πολυπολικός κόσμος, σε αντίθεση με τη «σωστή πλευρά» της ιστορίας, που τα θέλει όλα δικά της!
Από την έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης, αν νικητής αναδειχτεί η «σωστή πλευρά», που και εμείς «ανήκομεν», ο μεγάλος νικητής θα είναι οι ΗΠΑ ή μάλλον οι Αγγλοσάξονες κατά κύριο λόγο και θα γλύψουμε και εμείς οι Ευρωπαίοι «το κάτι τις μας», όχι σαν σύμμαχοι αλλά σαν τα καλά παιδιά, που θα αναλάβουν να βγάλουν «το φίδι από τη τρύπα», σαν καλά παιδιά που είμαστε και τόσα χρωστάμε στη μαμά Αμερική!
Εδώ να σημειώσω και μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια!
Δεν είμαστε μόνο «καλά παιδιά», που πολλά χρωστάμε στην Αμερική, είμαστε και κάτι περισσότερο, αφού δεν έχουμε δική μας ενέργεια, εξαρτιόμαστε από άλλους και αυτό μας οδήγησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους!
Στον τρίτο θα κωλώσουμε;
Μήπως τον έχουμε ξεκινήσει;
Η ειρήνη θα ’ρθει έτσι κι αλλιώς!
Τι θα συμβεί όμως, αν νικητής αποδειχτεί ένας πολυπολικός κόσμος, με νέους μεγάλους παίχτες να κάθονται στο τραπέζι της ειρήνης;
Ήδη οι συμμαχίες μεταξύ των υποψηφίων «πόλων» του νέου κόσμου που ανατέλλει άρχισαν να συγκροτούνται και επειδή οι μεγάλοι παίχτες, παλιοί και νέοι πόλοι, δεν θα χάσουν από την εθνική τους κυριαρχία, αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι «δορυφόροι» τους, οι «σύμμαχοι» τους και μάλιστα αυτοί που έχουν την τύχη να είναι πάνω στις γραμμές τριβής, στις γραμμές σύγκρουσης των «πόλων» του νέου κόσμου που θα προκύψει!
Όσο και αν «αναβαθμιζόμαστε», κατά Μητσοτάκη, η χώρα μας είναι πάνω στον κρατήρα των τεκτονικών πλακών, των νέων πόλων και το τι θα γίνει με εμάς θα το αποφασίσουν οι ΗΠΑ, στις οποίες το πολιτικό σύστημα της χώρας παρέδωσε το μέλλον μας άνευ όρων με όρους τζόγου, όλα στη νίκη της σωστής «πλευράς της ιστορίας» εγκαταλείποντας την εξωτερική πολιτική της χώρας από συστάσεώς της!
Ο θεός να βάλει το χέρι του, γιατί η λογική σταμάτησε να λειτουργεί σ αυτή τη χώρα!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 23 Μάρτη 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο